FIFA 20 - Algemene Discussie

De laatste geruchten zeggen 16u…

Nu downloadbaar op PS4. Nog niets op Origin…

1 like

Demo is inderdaad al downloadbaar sinds 16:00.

Hier een link na het commentaar van Siert en Jeroen. Als je mij vraagt ben ik opeens een stuk minder optimistisch over het vervangen van Evert en Youri… Het klinkt erg houterig en totaal niet op elkaar ingespeeld. Denk dan ook dat de meesten dit commentaar héél snel zat zullen zijn.

Klinkt inderdaad heel raar. En teveel de nadruk op de maniertjes waarop 'ie bekend is geworden. Wat wel goed is, vind ik de verandering in de teksten. Iets minder algemeen.

Engels commentaar :raised_hands:

Heb nu drie matchen gespeeld op de demo (weinig teams, trouwens), en ik vind het wel al een pak vlotter spelen. Dit komt vooral doordat spelers de bal beter aannemen, beter vrijlopen en vooral een bal die op een halve meter van hen passeert nu ook gewoon gaan aannemen in plaats van er als een debiel naar te kijken zoals in FIFA 19.

Volta ben ik nu al bijna beu, na anderhalve match. Al wil ik wel zaalvoetbal nog eens een kans geven, en misschien is de story-modus wel leuk.

Ik heb het gevoel dat de bal iets meer stuitert na een pass. Jullie ook?

Absoluut. Wel realistischer!

Nou ik moet wel zeggen dat ik Volta wel moeilijk vind. Ik heb 6 potjes gespeeld alle 6 verloren. En ik speelde op Amateur.

Over de rest ben ik wel tevreden aftrap speelt goed.

1 wedstrijd in de demo gespeeld, Chelsea - Liverpool.

 • Had verwacht dat de gameplay veel sneller zou zijn, vind het tot nu toe allemaal wel meevallen (gelukkig).
 • Ball physics zijn enorm verbeterd, wellicht dat het iets te nadrukkelijk is.
 • Atmosfeer vond ik zwaar tegenvallen, publiek voelt dood aan en hoor je eigenlijk alleen bij een doelpunt. Zo had ik een 1 op 1 duel met de keeper en het publiek blijft muisstil, totaal geen emotie.

Heb niet echt de behoefte om Volta aanraken als ik @Raindog zijn comment zo lees. Goedkope actie weer van EA om Fifa street te implementeren en wat zieltjes te winnen.

Bij mij was het publiek net erg uitbundig. Wel met Real in Bernabeu.

Volta speelde ik op wereldklasse en full manual, en ik kon met simpele passen erg makkelijk scoren…

Edit: reminder; dit zijn de nieuwe controls:

 • Pass net over de grond: X + X / A + A
 • Steekpass net over de grond: △+△ / Y + Y
 • Harde steekpass door de lucht: L1 +R1 + / LB + RB + Y
 • Langzame dribbel: L2 + R2 + LS / LT + RT + LS
 • Balaanname instellen: R1 + RS in richting (ingedrukt houden) / RB + RS in richting (ingedrukt houden)
 • Zijwaartse dribbel: L1 +LS / LB + LS
 • Zijwaartse dribbel (vergrendelde kijkrichting): L1 + R1 + LS / LB + RB + LS
 • Onderschepping voorzet door doelman: / Y + / Y (ingedrukt houden)

Net 3 wedstrijden achter de rug. Gameplay ligt in zelfde lijn vind ik, maar aannames en acties en looplijnen gaan de goede richting uit. Maar hoe moeilijk zijn pen en free kick niet geworden. Dit wordt oefenen geblazen. Met welk camera beeld spelen jullie?

Tele Broadcast.

Na nog een paar matchen ben ik intussen erg enthousiast. Ik vind de gameplay echt een enorme stap tegenover 19. Spelers en de bal bewegen veel vlotter, minder houterig, en dat heeft een enorme impact. Waar in FIFA 19 zelfs bij full manual de bal altijd op dezelfde plek kwam nadat je een voorzet uit je eigen 16 wegkopte, is dat nu niet meer het geval. Nu is het zelfs niet meer zo vanzelfsprekend dat je dat kopduel überhaupt wint. Botsingen tussen spelers zijn ook enorm verbeterd, wat ervoor zorgt dat je nu wel kan inschatten of je bij een 50/50 de bal kan hebben of niet, en daar kan je dan op anticiperen. Ook de nieuwe controls vind ik een goede toevoeging, waarbij vooral de bal klaarleggen voor een schot handig is.

Ik merk ook op dat de AI veel slimmer lijkt. De tegenstander is veel creatiever, kan me soms echt enorm verrassen, dribbelt nu zelf ook met skillmoves en al, en hun verdedigers maken soms overtredingen. Allemaal dingen die in FIFA 19 slechts zelden voor kwamen.

Wat vind je van de stilstaande fases?

Moeilijk! Gaat nog wat oefening vergen. Ik denk niet dat ik vrije trappen al volledig begrijp. Was er best goed in in 19, maar dit is helemaal anders. Wat vind jij?

Wat me erg opvalt en hier nog niet vermeld is, is dat bij de aftrap beide ploegen rustig blijven staan, i.p.v. in de vorige Fifa’s meteen naar voren te gaan en te gaan aavallen.

Lijkt me een realistische aanpassing, maar het is wel even wennen.

Penalty s gaat het balkje zo rap over en weer zodat ik geen precisie kon geven. 3 keer ruim naast en over. Bij vrije trap: het topspin gedeelte wordt nog een factor om uit te zoeken. Maar maakt het spel wel veel realistischer.

Goed punt. Maar nog niet direct op gelet.

Qua gameplay ben ik wel redelijk tevreden, met name in balbezit heb ik het idee dat je beter voetbal kan spelen. Blijven natuurlijk wat ergernissen in zitten, met name de scrimages voor het doel hebben we al wat tegendoelpunten gekost door keepers die onder de bal doorduiken of verdedigers die hun poot er niet tegenaan zetten.

De nieuwe rating op Sofifa zijn trouwens online gezet en het valt mij direct op dat een aantal spelers nog geen gameface heeft waar ik dat wel verwacht had:
Joao Felix
Frenkie de Jong
Milan Skriniar
Tanguy Ndombele
Arthur
Bruno Fernandes

Nou hoop ik dat deze snel worden toegevoegd, maar vrees ik dat het net als vorig jaar tot ongeveer november duurt

@db1512

Inderdaad, gisteren in mijn derde match steek ik mijn spits diep, waarop de keeper anticipeert en uitkomt.
Eens buiten de 16 meter loopt hij over de bal en kon ik makkelijk scoren.

Wat de faces betreft, krijgen Barça spelers blijkbaar geen updates meer. Dat heeft te maken met dat PES de exclusieve rechten heeft, daarom dat Camp Nou nu al drie jaar niet meer in het spel zit.

Nelson Semedo die sinds 2017 bij Barça speelt heeft nog steeds geen echte face.
Dus ik vrees dat het nog lang kan duren voor we een echte face te zien krijgen van o.a. Frenkie en Arthur.

Die vrije trappen gaan nergens over zo ingewikkeld😡 had het lekker zo gehouden