FIFA 20 - Algemene Discussie

Nou ik moet wel zeggen dat ik Volta wel moeilijk vind. Ik heb 6 potjes gespeeld alle 6 verloren. En ik speelde op Amateur.

Over de rest ben ik wel tevreden aftrap speelt goed.

1 wedstrijd in de demo gespeeld, Chelsea - Liverpool.

 • Had verwacht dat de gameplay veel sneller zou zijn, vind het tot nu toe allemaal wel meevallen (gelukkig).
 • Ball physics zijn enorm verbeterd, wellicht dat het iets te nadrukkelijk is.
 • Atmosfeer vond ik zwaar tegenvallen, publiek voelt dood aan en hoor je eigenlijk alleen bij een doelpunt. Zo had ik een 1 op 1 duel met de keeper en het publiek blijft muisstil, totaal geen emotie.

Heb niet echt de behoefte om Volta aanraken als ik @Raindog zijn comment zo lees. Goedkope actie weer van EA om Fifa street te implementeren en wat zieltjes te winnen.

Bij mij was het publiek net erg uitbundig. Wel met Real in Bernabeu.

Volta speelde ik op wereldklasse en full manual, en ik kon met simpele passen erg makkelijk scoren…

Edit: reminder; dit zijn de nieuwe controls:

 • Pass net over de grond: X + X / A + A
 • Steekpass net over de grond: △+△ / Y + Y
 • Harde steekpass door de lucht: L1 +R1 + / LB + RB + Y
 • Langzame dribbel: L2 + R2 + LS / LT + RT + LS
 • Balaanname instellen: R1 + RS in richting (ingedrukt houden) / RB + RS in richting (ingedrukt houden)
 • Zijwaartse dribbel: L1 +LS / LB + LS
 • Zijwaartse dribbel (vergrendelde kijkrichting): L1 + R1 + LS / LB + RB + LS
 • Onderschepping voorzet door doelman: / Y + / Y (ingedrukt houden)

Net 3 wedstrijden achter de rug. Gameplay ligt in zelfde lijn vind ik, maar aannames en acties en looplijnen gaan de goede richting uit. Maar hoe moeilijk zijn pen en free kick niet geworden. Dit wordt oefenen geblazen. Met welk camera beeld spelen jullie?

Tele Broadcast.

Na nog een paar matchen ben ik intussen erg enthousiast. Ik vind de gameplay echt een enorme stap tegenover 19. Spelers en de bal bewegen veel vlotter, minder houterig, en dat heeft een enorme impact. Waar in FIFA 19 zelfs bij full manual de bal altijd op dezelfde plek kwam nadat je een voorzet uit je eigen 16 wegkopte, is dat nu niet meer het geval. Nu is het zelfs niet meer zo vanzelfsprekend dat je dat kopduel überhaupt wint. Botsingen tussen spelers zijn ook enorm verbeterd, wat ervoor zorgt dat je nu wel kan inschatten of je bij een 50/50 de bal kan hebben of niet, en daar kan je dan op anticiperen. Ook de nieuwe controls vind ik een goede toevoeging, waarbij vooral de bal klaarleggen voor een schot handig is.

Ik merk ook op dat de AI veel slimmer lijkt. De tegenstander is veel creatiever, kan me soms echt enorm verrassen, dribbelt nu zelf ook met skillmoves en al, en hun verdedigers maken soms overtredingen. Allemaal dingen die in FIFA 19 slechts zelden voor kwamen.

Wat vind je van de stilstaande fases?

Moeilijk! Gaat nog wat oefening vergen. Ik denk niet dat ik vrije trappen al volledig begrijp. Was er best goed in in 19, maar dit is helemaal anders. Wat vind jij?

Wat me erg opvalt en hier nog niet vermeld is, is dat bij de aftrap beide ploegen rustig blijven staan, i.p.v. in de vorige Fifa’s meteen naar voren te gaan en te gaan aavallen.

Lijkt me een realistische aanpassing, maar het is wel even wennen.

Penalty s gaat het balkje zo rap over en weer zodat ik geen precisie kon geven. 3 keer ruim naast en over. Bij vrije trap: het topspin gedeelte wordt nog een factor om uit te zoeken. Maar maakt het spel wel veel realistischer.

Goed punt. Maar nog niet direct op gelet.

Qua gameplay ben ik wel redelijk tevreden, met name in balbezit heb ik het idee dat je beter voetbal kan spelen. Blijven natuurlijk wat ergernissen in zitten, met name de scrimages voor het doel hebben we al wat tegendoelpunten gekost door keepers die onder de bal doorduiken of verdedigers die hun poot er niet tegenaan zetten.

De nieuwe rating op Sofifa zijn trouwens online gezet en het valt mij direct op dat een aantal spelers nog geen gameface heeft waar ik dat wel verwacht had:
Joao Felix
Frenkie de Jong
Milan Skriniar
Tanguy Ndombele
Arthur
Bruno Fernandes

Nou hoop ik dat deze snel worden toegevoegd, maar vrees ik dat het net als vorig jaar tot ongeveer november duurt

@db1512

Inderdaad, gisteren in mijn derde match steek ik mijn spits diep, waarop de keeper anticipeert en uitkomt.
Eens buiten de 16 meter loopt hij over de bal en kon ik makkelijk scoren.

Wat de faces betreft, krijgen Barça spelers blijkbaar geen updates meer. Dat heeft te maken met dat PES de exclusieve rechten heeft, daarom dat Camp Nou nu al drie jaar niet meer in het spel zit.

Nelson Semedo die sinds 2017 bij Barça speelt heeft nog steeds geen echte face.
Dus ik vrees dat het nog lang kan duren voor we een echte face te zien krijgen van o.a. Frenkie en Arthur.

Die vrije trappen gaan nergens over zo ingewikkeld😡 had het lekker zo gehouden

Na een paar potjes bevalt het me steeds beter moet ik zeggen. Het speelt wat realistischer maar niet te traag. Verder schoot ik m’n eerste penalty meteen goed in de hoek maar werd die tegengehouden door de keeper. :laughing:

1 like

Ik ben benieuwd of dit toevallig bij jullie ook zo is en of het op dat moment ook opgevallen is. Gisteren kreeg ik tegen de AI een penalty tegen (zeer terecht overigens), waarbij ik met de rechterstick al voor de bal geschoten werd een kant koos. Tot mijn verbazing dook de keeper al voordat de bal geschoten werd. In mijn herinnering was dit in eerdere FIFA’s niet het geval.

@Alwin Ik ben het met je eens dat vrije trappen en penalty’s zonder indicator door het nieuwe systeem aanzienlijk ingewikkelder zijn geworden. Nu hebben we ook allemaal nog maar 1 dag kunnen uitproberen.

Echter, ik verwacht dat als we een tijdje onderweg zijn we ook dit wel onder de knie zullen krijgen. Wat dat betreft vind ik het zelf leuker dat EA bepaalde dingen wijzigt, dan juist jarenlang maar hetzelfde houdt.
Ik ben benieuwd of we in FUT Champs nog een mik-indicator krijgen. Je merkt overigens bij het mikken wanneer je “in het goal” en “buiten de goal” mikt, door de trilling van je controller.

Kwam er vorig jaar vlak na de release ook niet een grote update?

Wat mij overigens op viel: hoe de Engelse/BPL spelers gehyped worden. Zo’n Lingard is gewoon een stuk beter dan een Joao Felix waar 120 miljoen voor neergelegd wordt, haha.

Dat is wederzijds met de ratings van o.a. Real Madrid die een matig seizoen hebben gehad en allemaal hoge 80+ ratings hebben. Blijven ratings die gebaseerd zijn op subjectieve meningen van een paar mensen. Daarnaast kom je al snel in Premier League - La Liga discussies terecht wat betreft ratings van teams of spelers.

Buiten dat ben ik het geheel met je eens dat Lingard zwaar overschat is, enige die een beetje kunnen voetballen bij Utd zijn Mata en Martial.

Martial heeft anders wel een stevige downgrade gehad :smiley:

Na een paar potjes bevalt fifa 20 mij steeds beter. vrije trappen zijn nog beetje lastig met dat nieuwe systeem. Ik twijfel alleen nog of ik hem op de PS4 ga kopen of voor de PC wat doen jullie.
Kwaliteits verschil zit er niet echt in volgens mij? PS4 en PC zijn allebij even mooi volgensmij

Wat mij ook blij maakt is het aantal toegevoegde real faces. Echt enorm veel vind ik, bij sommige spelers is het dan weer onbegrijpelijk dat ze er nog geen hebben. Maar dit zorgt voor mij toch wel voor meer spelplezier en zorgt ervoor dat ik uit een grotere vijver spelers kan aantrekken en minder vaak dezelfde koop.