[CM Story] AJAX for the FUTURE [seizoen 2024/25]

AJAX for the FUTURE_black

Het is maart 2024 - net als in werkelijkheid kan de nieuwe leiding bij Ajax nu pas beginnen met de wederopbouw van de eens zo trotse club.

Dit verhaal richt zich wat meer op wat er op de achtergrond gebeurt (de politiek binnen een club) in plaats van een persoonlijk verslag als manager die de dagelijkse gang van zaken regelt.

Wedstrijden van 2022/23 zijn gesimuleerd en er is geen invloed op de uitkomst van het lopende seizoen. Het gaat er meer om hoe het management reageert op de situatie die het spel voor ons creëert in de aanloop naar het seizoen 2024/25.

In de Amsterdamse Johan Cruijff Arena kwam Louis van Gaal vorig jaar binnen als speciaal adviseur van de Raad van Commissarissen. De Nederlandse voetbalpers wist echter heel goed dat Van Gaal zo’n rol alleen zou aannemen als zijn advies zou worden gehoord en uitgevoerd. Daarom werd Van Gaal de de facto baas bij de Amsterdamse club, totdat er een nieuw clubbestuur zou worden gepresenteerd.

1 like

:x::x::x:VOORGESCHIEDENIS
Hoe heeft het zover kunnen komen!?

Hoe Ajax in alle tegenwoordig ellende en chaos terecht is geraakt is alom bekend. Toch een korte samenvatting hieronder. Ook voor de setting van dit verhaal.

In 2010 kwam er dankzij Johan Cruijff een revolutie binnen Ajax; kortweg, Ajax moest terug naar de basis en worden geleid door échte Ajacieden met voetbal ervaring.Twee daarvan, Edwin van der Sar en Marc Overmars werden respectievelijk Algemeen Directeur en Directeur Voetbalzaken en hadden feitelijk de dagelijkse leiding bij de club. Zij zagen dat het plan-Cruijff de internationale kloof niet kleiner maakte en besloten te breken met het plan en de mensen die het plan steunden: Wim Jonk, Dennis Bergkamp en anderen; één voor één verdwenen ze door de achterdeur.

Vanaf 2016 onder Peter Bosz tot en met het vertrek van Erik ten Hag in de zomer van 2022 kon Ajax het respect van internationale voetbalorde terugverdienen door uitzonderlijke resultaten te boeken in Europees voetbal. Onder Ten Hag werd er bovendien veel beslag gelegd op nationale prijzen. Het leek lange tijd of Ajax onaantastbaar leek in eigen land en langzamerhand de Europese top naderde.

Maar in het eerste deel van 2022 kwam er met het vertrek van Overmars en Ten Hag langzaam een ommekeer. Ajax gleed af en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Twee transferzomers zagen het vertrek van vooraanstaande spelers worden gecompenseerd met spelers van een lagere, vaak ondermaatse kwaliteit. Ook trainers rendeerden niet langer: John van 't Schip is momenteel de vijfde trainer in anderhalf jaar (na Alfred Schreuder, John Heitinga, Maurice Steijn en interim-trainer Hedwiges Maduro). Sinds het vertrek van Erik ten Hag behaalde Ajax geen prijzen meer.

Naast de sportieve rompslomp is Ajax ook organisatorisch een kaartenhuis dat op instorten staat. Edwin van der Sar dacht met Maurits Hendriks een deskundige persoon te hebben binnengehaald. In plaats daarvan hebben er tijdens de aanwezigheid van Hendriks alleen maar slechte zaken plaatsgevonden: Hoofd scouting Henk Veldmate vertrok, Hoofd jeugdopleiding Said Ouaali stopte bij Ajax. In plaats daarvan kwam ene Sven Mislintat, die op zijn beurt de anonieme Maurice Steijn als hoofdtrainer prefereerde boven John Heitinga, of iemand anders met een beter bij Ajax passend profiel. Ook de door Mislintat binnengehaalde spelers waren alles behalve des Ajax.

Uiteindelijk kon het niet anders dan dat de cluborganisatie grondig moest worden herzien. Louis van Gaal werd gehaald als speciaal adviseur. Één voor één verdwenen opnieuw mensen via de achterdeur. Sven Mislintat haalde de herfst niet, Maurice Steijn het einde van het jaar niet en Maurits Hendriks (die een contract had t/m November 2024) werd in januari 2024 een halt toegeroepen. Op dat moment was Edwin van der Sar er al niet meer: de voormalig doelman had zijn vertek al aangekondigd, maar kreeg vrij snel erna een hersenbloeding waar hij overigens goed van herstellende is.

En zo zijn we in het voorjaar van 2024 beland. Van Gaal heeft al de terugkeer van Michael van Praag, Leo van Wijk en Danny Blind in de Raad van Commissarissen bewerkstelligd; mensen die eerder van grote waarde voor Ajax zijn gebleken. Nu dient een nieuwe clubleiding te worden geïnstalleerd. Sommige posities zijn reeds ingevuld (daarover snel meer), maar Ajax zoekt nog naar een Technisch Manager voor het eerste elftal, alsmede een vaste, nieuwe hoofdtrainer. En de tijd dringt wil Ajax niet in dezelfde fouten vervallen als gedurende de afgelopen twee zomers.

Ondertussen zwalkt Ajax door het (door FC24 gesimuleerde) seizoen 2023/24. Dieptepunt was de historische thuisnederlaag tegen Feyenoord (0-5). Ajax bevindt zich na 26 wedstrijden op een anonieme vierde plek, ver van het kampioenschap of van deelname aan de Champions League. Die vierde plek is mede dankzij een vormdip van FC Twente, maar de Tukkers maken in rap tempo terrein goed op de Hoofdstedelingen. Ajax moet oppassen niet buiten de top 5 te vallen en Europees voetbal volledig mis te lopen.

Gelukkig speelt Ajax wél de bekerfinale, hoewel doorgang in het toernooi tweemaal in de extra tijd werd bewerkstelligd (tegen RKC en PEC, respectievelijk). Ajax kan de vernedering tegen Feyenoord eventueel rechtzetten, daar de eeuwige aartsrivaal tegenstander is in het bekersluitstuk. In Europees verband werd Ajax met moeite derde in groep B van de Europa League. In de overgangsronde van de Conference League werd een zwaarbevochten thuiszege (3-2) op het Belgische KRC Genk met hangen en wurgen verdedigd: de Amsterdammers speelden zelf niks klaar maar kregen wonder boven wonder niks tegen (0-0). In de achtste finales wacht het Spaanse Osasuna.

Resultaten en stand, zoals op 6 maart 2024


Nogmaals, ik simuleer de wedstrijden, dus ik kan alleen een indruk opmaken van de wedtrijd op basis van de statistieken achteraf.

:x::x::x: BIJEENKOMST CLUBBESTUUR

Na de krappe zege op Osasuna kwam voor het eerst de nieuwe clubleiding van Ajax bijeen. Aanwezig waren Alex Kroes (CEO), Marijn Beuker (Directeur Voetbal en Clubzaken), Kelvin de Lang (Hoofd Scouting), Michael van Praag (Voorzitter RvC) en speciaal adviseur Louis van Gaal deed van een afstand mee vanuit zijn huis in Portugal.

Alex Kroes vroeg of er al personele beslissingen waren genomen voor het komende seizoen: Ajax zoekt naar een nieuwe hoofdtrainer, een technisch manager voor het eerste elftal en een permanent hoofd jeugdopleidingen.

Welk profiel hoofdtrainer?

Voor wat betreft de hoofdtrainer lijkt de kamer verdeeld: Beuker en De Lang hebben keenis en ervaring van de Britse voetbalwereld en denken dat Ajax baat zou hebben bij iemand met ervaring aldaar. De meest voorname naam die genoemd wordt is die van Graham Potter.

Maar Van Praag en Van Gaal zien dat anders: zij denken primair aan iemand uit eigen gelederen, of tenminste uit eigen regio. Van Praag noemt diverse argumenten: “Ten eerste doet Ajax het vaak goed tot redelijk onder een trainer uit de eigen gelederen. Het was mijn keuze in 1991 om Louis van Gaal een kans te geven. Na alle tumult in 2010 kwam plots Frank de Boer bovendrijven. Uit de eigen kweek, of uit de eigen regio is altijd beter.”

“Ten tweede heeft Ajax het een aantal keren met buitenstaanders en buitenlanders geprobeerd, ook in de laatste jaren. Maar ik denk na Alfred Schreuder, Gerry Hamstra, Maurits Hendriks, Sven Mislintat en Maurice Steijn, we het erover eens kunnen zijn dat het niet een onverdeeld succes is gebleken.”

Nieuwe spelers

“Hier gaan we niet uitkomen, nu.” Op initiatief van Kroes besloot de vergadering de personele kwestie te verschuiven naar de volgende meeting over een maand. Maar Kelvin de Lang en Louis van Gaal kwamen wél met een tweede onderwerp.

“We hebben een begin gemaakt de selectie door te lichten en vinden dat het beter zou zijn als Steven Berghuis terug wordt gezet naar de positie van aanvallende middenvelder, in plaats van zijn huidige plek als rechtsbuiten, maar dat betekent dat we op zoek moeten naar een rechtsbuiten. Veel is afhankelijk van onze financiële mogelijkheden en dat is afhankelijk van onze prestaties komende maand. Maar ik wil alvast een lijstje met jullie delen”, aldus De Lang tegen de aanwezigen.

Van Gaal hamerde erop de aankopen van Sven Mislintat afgelopen jaar zo snel mogelijk van de hand te doen: “Zoals ik ook de organisatie heb geprobeerd op te schonen, zo ook moeten we dat doen met de selectie.” Alex Kroes pareerde: “Je weet dat ik allergisch ben voor geld uitgeven, Lowie… Pas als er eentje vertrekt kan een ander ervoor terugkomen.” Van Gaal knikte instemmend: “Maar daarom maakt Kelvin van die mooie lijstjes, dat is goed voorbereid. Maar dit moet wel in samenspraak met een nieuwe trainer. We willen niet nogmaals een persoon opzadelen met spelers die hij helemaal niet wilde hebben. Daar valt of staat nu alles bij.”

Zie hier beneden Het Lijstje van Kelvin de Lang:

1 like

4e plek, geen prijs dankzij verloren bekerfinale en ‘slechts’ een kwartfinale in UEFA Conference League.
Het slechtste seizoen van Ajax sinds 2005/06.

:x::x::x:April 2024 Vergadering clubbestuur


“We weten nu in ieder geval welke route we moeten nemen”, zei Ajax-CEO Alex Kroes tijdens de vergadering, “we gaan de weg zoals Michael van Praag en Louis van Gaal hebben voorgesteld. We moeten financieel verantwoordelijk en slim zijn, we moeten nu onze eigen broek optrekken. Geen grote bedragen uitgeven en risico’s nemen”

Speciaal adviseur van Ajax, Louis van Gaal sprong in: “In dat geval kunnen we de zaak in beweging zetten. Ik zal #### benaderen voor de functie van hoofdtrainer en ik zal #### vragen om hoofd academie te worden: Ik weet zeker dat ze allebei blij zullen zijn om terug te keren naar de club.”

RvC-voorzitter Michael van Praag: “Wat mij betreft kunnen we nu bekendmaken dat interim-coach John van 't Schip terugkeert naar de functie waarvoor hij oorspronkelijk had getekend (die van eerste elftal- & transfermanager). Op die manier hebben we alle posities gedekt voor het volgende seizoen: een nieuwe hoofdtrainer, een nieuwe eerste teammanager en een nieuw hoofd academie.”

“John en Kelvin de Lang (hoofd scouting) zullen zo snel mogelijk met de nieuwe hoofdtrainer om de tafel gaan zitten om ons seniorenteam te inventariseren. We schuiven het tijdelijke en nieuwe hoofd academie in om te kijken of we een aantal jeugdspelers kunnen promoveren naar het eerste team.”

“Onze volgende vergadering in mei is onze laatste voor de vakantie. Ik wil dat de nieuwe mensen deze vergadering bijwonen en met een specifiek plan komen. We weten nu waar we staan aan het begin van volgend seizoen en met wie het nieuwe seizoen ingaan: laten we nu alles concreet maken, mensen! Bedankt voor jullie aanwezigheid!”

2 likes

Lijkt mij een prima aanstelling. Bij Jong Ajax goed gepresteerd, ervaring in de absolute top bij Milan en Barça. Goede grafische stukken!

EINDE SEIZOEN 2023/24

EREDIVISIE 2023/24

EUROPESE TOPCOMPETITIES 2023/24

UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2023/24

UEFA EUROPA LEAGUE

UEFA CONFERENCE LEAGUE

UEFA COËFFICIËNTENLIJST, EINDE 2023/24

UEFA EURO 2024

1 like

:x::x::x: JULY 2024 - 1e BIJEENKOMST 2024/25 CLUBBESTUUR

“De vorige keer in mei hadden we een korte sessie maar een duidelijk plan. Nu is de tijd gekomen om dat plan uit te voeren”, opende Alex Kroes (CEO). “Wie heeft er iets voor mij?”

“We hebben besloten dat een groot deel van de door Sven Mislintat spelers weg moeten”, sprak John van 't Schip (1e elftal manager) namens het Technisch Hart. " Ze hebben vorig jaar allemaal lange contracten gekregen tot 2028. Dat drukt te zwaar op de begroting. We zullen hier ons verlies moeten nemen; op geen enkele manier verdienen we terug wat is geïnvesteerd - maar dat is beter dan ze nog een jaar op de loonlijst te houden."

“En omdat we niet verwachten dat er elders overdreven veel geld binnenkomt, moeten we ook voorzichtig zijn met onze uitgaven. Alleen kleine transfers!” benadrukte Alex Kroes. “Maar”, onderbrak Kelvin de Lang (Hoofd Scouting), “er is een kleine kans dat de transfers van Mikautadze en Sutalo een positief resultaat opleveren. Dat zou ruimte creëren voor tenminste één, mogelijk twee grotere aankopen. Maar in ieder geval niet meer dan een transferwaarde van 20 miljoen en geen salarissen boven een miljoen per jaar (of 20k per week).”

Daarna deelde Michael Reiziger enkele van zijn bevindingen:

* Twee ervaren spelers en veel talent om te koesteren, maar relatief weinig spelers van ver in de twintig.

* Zonder Remko Pasveer (gestopt), Jay Gorter (koopclausule gelicht door Sevilla) of Geronimo Rulli (transfer naar Man City) heeft Ajax twee keepers nodig: één van eerste elftal-kwaliteit en een jongere back-up voor de langere termijn.

* Als we erin slagen om hde aanwinsten van vorig jaar te verkopen, blijft er een gat over in onze verdediging. Daarom moeten we prioriteit geven aan onze achterste linie.

Afgezien van de notities wees Reiziger vier potentiële spelers aan als zogenaamde ‘kwaliteitsaankopen’, maarhet bestuur heeft duidelijk uitgesproken dat er in het meest gunstige geval ruimte was voor één, mogelijk twee van die aankopen. “Goed, laten we naar de markt gaan en onze selectie nieuw leven inblazen. De voorseizoensactiviteiten zullen vijf weken in beslag nemen, de eerste volledige groepstraining (met alle teruggekeerde internationals) is over twee weken: laten we tegen die tijd een groot deel van de selectie hebben bijgewerkt, okay!?”

:x::x::x:2024-2025 | WEEK 1 (01 JUL- 07 JUL 2024 - PRE-SEASON)

Ajax was op zoek naar wat extra ruimte in de begroting en gelukkig voor Ajax: de transferzomer is goed begonnen voor de Amsterdammers en hun nieuwe coach Michael Reiziger. Olympique Marseille bood €18.000.000,- voor Georges Mikautadze (eerder uitgeleend aan het inmiddels gedegradeerde FC Metz). Hiermee is de investering van Sven Mislintat vorige zomer volledig terugverdiend. Ajax ging akkoord nadat een doorverkooppercentage van 10% was bedongen.

Ook de overbodige aanvaller Christian Rasmussen (eerder uitgeleend aan Nordsjælland) verlaat Ajax voor €2.800.000,-. Zijn volgende club is het Engelse Coventry City, uitkomend in The Championship.

:x::x::x: 2024-2025 | WEEK 2 (08 JUL- 14 JUL 2024 - PRE-SEASON)

Ajax heeft het vertrek van de eerste aankoop van vorig jaar aangekondigd, want Benjamin Tahirovic keert terug naar Italië. De Bosnisch/Zweedse verdedigende middenvelder was reserve bij Roma toen zijn transfer voor €8.000.000,- naar Ajax afgelopen zomer als eerste werd aangekondigd. Nu verhuist hij voor vijf miljoen naar Bologna. Linksback Owen Wijndal is toe aan zijn vierde club in vier seizoenen, ookeen Italiaanse: na van 2017 tot 2022 bij AZ te hebben gespeeld, maakte hij voor het seizoen 2022/23 de overstap naar Ajax, terwijl hij afgelopen jaar uitgeleend werd aan Royal Antwerp. Nu vervolgt hij zijn carrière bij AS Roma, waar hij zal strijden om de positie van linkse wingback met Leonardo Spinazzola en Nicola Zalewski.

En Ajax blijft spelers verhuizen naar Italië, want 1e Team & Transfer Manager John van 't Schip maakte brutaal gebruik van een biedingsstrijd tussen Sevilla, Dortmund en Milan voor verdediger Josip Sutalo. Geschat op een transferwaarde van €32.000.000,-, opende Sevilla met een bod van ca. 37 waarop Ajax de inzet verhoogde met 40 plus 10% doorverkoop. Dortmund deed vervolgens een bod van €45.000.000,- zonder extra clausules. Kort daarna ging Sevilla over dat bod heen en bood 50. Nu kwam AC Milan in het spel met een bod van €52.500.000,- maar Ajax hield voet bij stuk. De Amsterdammers waren in alle eerdere gevallen bereid de prijs te laten zakken zolang er een doorverkooppercentage in zat. Maar uiteindelijk deed Milan een bod dat Ajax niet kon weigeren en Sutalo verhuist van Nederland naar Noord-Italië voor € 60.000.000,- !!!

Let op: de volgende speler is gegenereerd, zijn bijbehorende verhaal is fictief.

Ondertussen heeft Ajax een eerste inkomende transfer genoteerd: vrij anoniem, maar wel opmerkelijk, is het Rodney van Dijk (neef van Virgil van Dijk) die Southampton Academy verlaat voor de Ajax Academy. Op bijna 17-jarige leeftijd sluit Van Dijk (een linkervleugelspeler) zich eerst aan bij Ajax A1 (hij zal mogelijk zijn eerste professionele ervaring bij Ajax 2 in de Eerste Divisie op gaan doen), voordat hij mogelijk promoveert naar het eerste elftal.

Nu [GK] Geronimo Rulli, [SP] Georges Mikautadze, [RA] Christian Rasmussen, [CVM] Benjamin Tahirovic, [LV] Owen Wijndal en [CV] Josip Sutalo zijn vertrokken, lijkt het waarschijnlijk dat Ajax haar transferactiviteiten in de eerste plaats op haar verdediging zal richten. Ajax kondigde tevens vriendschappelijke wedstrijden aan tegen Everton, Rennes en Sporting.

:x::x::x: 2024-2025 | WEEK 3 (15 JUL- 21 JUL 2024 - PRE-SEASON)

Marko Bizot, Phillipe Sandler en Thomas Ouwejan zijn nu spelers van Ajax!

Bizot (33) is een doelman die is opgegroeid in de Ajax jeugdopleiding. In 2011 was hij reservekeeper bij de Amsterdammers. Daarna keepte hij bij Groningen, Racing Genk, AZ Alkmaar en de laatste drie seizoenen bij het Franse Brest. Zijn prestaties daar leverden hem zijn eerste interland op voor het Nederlands elftal in de aanloop naar EURO 2024, maar uiteindelijk haalde hij de selectie van het toernooi niet. Ajax betaalt €3.500.000,- voor Bizot, die een contract voor twee jaar heeft getekend.

De in Amsterdam geboren en getogen centrumverdediger Sandler (27) is ook een product van de Ajax opleiding, die hij in 2016 verliet voor een avontuur bij PEC Zwolle. Zijn opmerkelijke prestaties vielen Pep Guardiola in 2018 op bij Manchester City, maar bij de Engelse ploeg kwam hij nooit verder dan de U23-selectie. Na uitleenbeurten bij Anderlecht, Troyes en een half seizoen bij Feyenoord belandde hij in 2022 bij NEC Nijmegen. Twee goede seizoenen daar hebben hem nu een overgang terug naar huis opgeleverd. Ajax betaalt NEC €3.800.000,- voor de transfer.

image

Philippe Sandler als Ajax jeugdspeler (2015-16)

Ouwejan (27) vertrok ooit bij AZ Alkmaar om plaats te maken voor de opkomende Owen Wijndal. Die maakte uiteindelijk een transfer naar Ajax, maar daar slaagde hij niet en dus koos hij kort geleden voor een overstap naar Roma. Ouwejan werd onderwijl door AZ uitgeleend aan Udinese (2020-21) en daarna aan Schalke, dat hem definitief zou overnemen. Op en neer gaand tussen de 1e en 2e Bundesliga, is Ouwejan nu degene die de plek bij Ajax opvult, achtergelaten door de speler die hem ooit deed vertrekken uit Alkmaar. Ajax betaalt Schalke €2.000.000,-.

Ondertussen gaat Ajax door met het lozen van een aantal van Mislintats aanwinsten van vorig jaar: Gaston Ávila verhuist naar Monza voor een bedrag van €3.000.000,- en 10% doorverkoop, terwijl Jakov Medic is gecontracteerd door Eintracht Frankfurft voor een bedrag van €4.000.000,- en 10% doorverkoop. Anton Gaaei keert terug naar Denemarken om bij FC København te spelen voor een bedrag van €2.400.000,-, terwijl het Belgische toptalent Mika Godts een jaar wordt uitgeleend aan Galatasaray.

Uiteraard moet Ajax uit een ander vaatje tappen door mislopen CL en miskopen in het verleden.
Maar ik weet niet of deze spelers je verder brengen, helemaal niet gezien hun leeftijd.

:x::x::x: 2024-2025 | WEEK 4 (22 JUL- 28 JUL 2024 - PRE-SEASON)

REIZIGER: KLAAR VOOR KOMEND SEIZOEN!

De nieuwe hoofdtrainer van Ajax Michael Reiziger, heeft verklaard dat zijn team klaar is voor het komende seizoen: ‘We zijn vrij snel geslaagd in onze transferdoelstellingen. We hebben veel spelers verkocht waarvan we vonden dat ze niet bij Ajax pasten en we hebben zes nieuwe spelers binnengehaald.’

‘Drie van hen zijn meer ervaren en hebben affiniteit met Ajax (of onze voetbalcultuur) en drie zijn regelrechte internationale talenten die Ajax zagen als de ideale plek om hun kwaliteiten te ontwikkelen. Dat maakt ons klaar voor het komende seizoen!’

Reiziger blikte kort terug op de voorseizoenwedstrijden tegen Everton (1-0 winst), Rennes (3-0 verlies) en Sporting (0-0 gelijkspel). “Niet meer experimenteren met rare tactieken; we gaan voor puur Ajax-voetbal, dat wil zeggen: 4-3-3 vleugelspel. Dat is onze cultuur, onze stijl en met die intentie hebben we de selectie van dit seizoen opgebouwd.”

De coach nam zijn drie meest recente aanwinsten door: "Jaden Philogene en Teden Mengi komen uit het Engelse Championship. Onze hoofdscout Kelvin de Lang werkte lange tijd bij de scouting van Manchester City en had deze spelers al lange tijd op het oog. Mengi komt van de Manchester United-opleiding, terwijl Jaden Philogene van Aston Villa komt, voordat ze beide fulltime prof werden op het tweede niveau van Engeland: ze zijn allebei jeugdinternationals van Engeland en ik denk dat ze goed in ons concept passen.’

‘Voor hen is de overstap van het Engelse Championship (Luton degradeerde na vorig seizoen terug naar de Nederlandse Eredivisie) een nuttige stap, dat weet ik zeker. En daar komt Enzo Loiodice ook om de hoek kijken: zijn ploeg Las Palmas degradeerde uit La Liga en wilde daarom graag een transfer overwegen.’

Reiziger is niet bang dat ze vergelijkbare aanpassingsproblemen zullen hebben zoals Carlos Forbs en Chuba Akpom afgelopen jaar: ‘Nee, omdat uitgerekend die twee nog steeds bij ons rondlopen. Tussendoor is Jordan Henderson erbij gekomen. Die drie zullen veel kunnen helpen om Mengi en Philogene zo snel mogelijk te laten integreren bij ons.’

Aan het einde ging Reiziger in op de verwachtingen van het bestuur: 'We willen terug naar de top, terug naar de prominentie. Dat betekent: alles winnen wat er te winnen valt: de Eredivisie, de KNVB Beker en de UEFA Conference League. Met klassiek, aanvallend Ajax-voetbal over de vleugels. Dit proces zal echter tijd kosten. Er is geen wondermiddel. Maar PSV en Feyenoord zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt: als wij een goede seizoensstart kunnen maken en daarboven kunnen staan, zijn onze doelen niet ver weg.


:x::x::x: SELECTIE AJAX 2024/25 :x::x::x:

1 like