El Submarino Amarillo - Villarreal

Pau Torres en Alfonso Pedraza: van jonge veldbestormers tot Villarreal-helden

De Europa League-triomf van Villarreal is voor veel mensen bijzonder, maar voor twee spelers al helemaal. Pau Torres (foto) en Alfonso Pedraza waren acht jaar geleden nog jeugdspelers die het veld bestormden na een promotie, woensdagavond waren zij zélf hoofdrolspelers in een heerlijk voetbalsprookje.

Villarreal heeft roerige jaren achter de rug. Het was lange tijd een bescheiden middenmoter in Spanje, tot trainer Manuel Pellegrini de leiding kreeg. Hij stond tussen 2004 en 2009 vijf seizoenen aan het roer, leidde de ploeg in zijn eerste jaar naar de kwartfinale van de UEFA Cup, waarna El Submarino Amarillo zelfs de Champions League bereikte en daar pas in de halve finale strandde. Ook in de jaren daarna was de provincieclub steevast een subtopper, voordat het in 2011/12 helemaal misging.

Na een dramatisch seizoen eindigde de club als achttiende in La Liga en degradeerde het naar de Segunda División. Een dreun voor de club, maar gelukkig was de rentree op het hoogste niveau een jaar later alweer een feit. Achter kampioen Elche vochten Villarreal en Almería om het tweede directe promotieticket: beide ploegen troffen elkaar op de allerlaatste speeldag en hadden op dat moment evenveel punten. Villarreal won met 1-0, hetgeen tot een ongelooflijk feest leidde.

Jeugdspelers juichen
Woensdagavond volgde het absolute hoogtepunt in de clubgeschiedenis en een nóg groter feest: in de Europa League-finale werd gewonnen van Manchester United. Maar de gedachten gingen ook zeker nog even terug naar 2013, naar de eerder genoemde promotie. Op beelden van het feest van destijds (zie hieronder) is te zien hoe jeugdspelers het veld bestormen en clubicoon Bruno Soriano (die vorig jaar stopte) bespringen.

Onder hen ook Pau Torres en Alfonso Pedraza. De nu 24-jarige verdediger en 25-jarige middenvelder waren destijds jeugdspelers van Villarreal en vierde het feestje graag mee, nu zijn zij zelf de hoofdrolspelers in het absolute sprookje van de club. Zij braken uieindelijk allebei door in het eerste elftal en stonden tegen Man United ook allebei in de basis: Torres bleef de hele wedstrijd staan, Pedraza werd in de 88ste minuut gewisseld.

Na afloop van de allergrootste wedstrijd ooit van Villarreal konden zij allebei de beker omhoog houden. Dit keer waren er geen jeugdspelers die hén besprongen, maar de vreugde zal er niet minder om zijn. Waar zij eens juichten voor Bruno Soriano, zal het gepensioneerde icoon nu ongetwijfeld juichen voor hen.

3 likes

:movie_camera: OFFICIEEL: Villarreal kondigt contractverlenging van sterkhouder aan met… geniaal filmpje

Villarreal CF wil woensdag de Europese Supercup op zak steken. Maar de Spaanse subtopper heeft vanavond al goed nieuws te melden. Gerard Moreno heeft zijn contract verlengd.

Gerard Moreno is van plan om nog héél lang bij Villarreal CF te blijven. De aanvaller verlengde zijn contract tot 2027 bij de Gele Onderzeeër. Zijn opstapclause zou 100 miljoen euro bedragen.
Op die manier worden de geruchten omtrent een transfer meteen de kop ingedrukt. De 29-jarige Spanjaard werd gelinkt aan Sevilla FC en Tottenham Hotspur.

1 like

Goed nieuws voor de aanhang én op 'n héél originele manier gebracht! Veel succes in de Europese Supercup!

1 like