Manager Story | Atlético Madrid (El Cholo)

Als eerste wil ik zeggen dat ik al jaren realistische carriere topics lees en dat ik zelf ook al jaren carriere speel. Ik heb nooit echt de stap genomen om mijn eigen story’s te plaatsen op dit forum, maar ik ben zo enthousiast geworden over het idee wat ik nu heb, dat ik jullie graag wil meenemen in dit avontuur met Atletico Madrid, ‘Los Colchoneros’.

’Diego Simeone blijft en wil staf uitbreiden’
(“In het leven kunnen slechts twee dingen niet veranderen: je moeder en je voetbalclub”).

Diego Simeone zit sinds 2011 bij de club als trainer. Na 2 periode’s als voetballer, is Simeone nog lang niet klaar bij deze fantastische club. Met zijn eigen strijdplan, wat hem heel wat mooie prijzen heeft bezorgd bij deze club, blijft hij toch hunkeren om die Champions League beker omhoog te houden. Sinds zijn komst in 2011 is Atletico Madrid eigenlijk niet meer weg te denken uit de top 5 van Spanje en lukt het de laatste 5 jaar structureel om zich te plaatsen voor de Champions League. Met als hoogtepunt natuurlijk het kampioensschap in 2014.

''Ik wil het jaar 2014 herhalen. Ik wil met Atletico Madrid het gat verkleinen met Real Madrid en FC Barcelona, om nog langer mee te doen om de titel. Met strijd, passie en onze eigen visie gaan we verder hoe we de weg zijn ingeslagen in 2011. Wij zijn hier bij deze club één familie die voor elkaar door het vuur gaat, kan je dat niet opbrengen? Dan hoor je niet bij deze club thuis.

De reden dat ik mijn staf wil uitbreiden is omdat mijn kompaan, Germán Adrián Ramón Burgos, besloten heeft om te stoppen als assistent trainer. De reden hiervoor is omdat hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen en mogelijk dat hij over een tijdje terugkeert als trainer. Ik ga mijn staf uitbreiden met twee mensen. Ik wil een specialisten trainer toevoegen aan deze groep en natuurlijk een nieuwe assistent trainer naast mij’’.

Reporter: ''De geruchtenmolen gaat natuurlijk lopen nu, heeft u al in gedachten wie die personen mogelijk kunnen zijn?’'

Diego Simeone: ''Haha, deze vraag had ik al verwacht. Tuurlijk heb ik het ideaal beeld in mijn hoofd en hoe ik het allemaal wil hebben, maar ik ben niet de enige die daarover beslist. Zoals ik eerder aan gaf zijn wij één familie en beslissen we ook dit soort dingen samen als club. Wel kan ik verklappen dat we in een gevorderd stadium zitten met mijn nieuwe kompaan naast me op de bank en als dat een beetje meezit kunnen wij morgen een nieuwe assistent trainer presenteren’’.

Morgen wordt dus, naar alle waarschijnlijkheid, de nieuwe assistent trainer van Diego Simeone gepresenteerd. Wie denken jullie dat het gaat worden?

Ik ben heel benieuwd wie het gaat worden. Fernando Torres?

2 likes

Leuke club met een nog leukere trainer. Ga je de story trouwens in het teken van Simeone of Atletico zetten? Ik denk dat Atletico met Suarez een goede kans maakt op een verrassing in Spanje, hopelijk gaat dat lukken.

1 like

Hoe bedoel je dat eigenlijk? @Jochem
Mijn bedoeling is deze story mooie dingen te bereiken met Atletico Madrid onder leiding van Diego Simeone en de mensen die daar omheen horen met hun manier van spelen. Ik hoop dat je dat een beetje bedoeld? :grimacing:

Gabi lijkt me de aangewezen man om assistent te worden van Simeone, in de jaren dat hij nog voetbalde al het verlengstuk van Simeone op het veld en zou nu mooi in de leer kunnen bij zijn oude trainer.

2 likes

Ik bedoel of je de story over Simeone of over Atlético schrijft? Stel dat Simeone ontslagen zou worden, gaat het verhaal dan verder bij een andere club of stel je een nieuwe trainer aan? Al ga ik er natuurlijk niet van uit de hij ontslagen zal worden :wink: .

1 like

@Jochem Ooh op die manier, ik snap hem. Nee wat dat betreft gaat het verhaal over Atletico Madrid. We gaan er natuurlijk niet vanuit dat onze Simeone ontslagen wordt ofzo, maarja je weet het maar nooit :wink:

1 like

Gabriel Fernández Arenas, ‘Gabi’, nieuwe assistent Diego Simeone

**Gabi heeft zijn laatste training gehad bij Al Sadd onder leiding van Xavi en is de nieuwe assistent van Diego Simeone. Gabi hoopt zich hiermee te ontwikkelen als trainer onder de vleugels van Simeone, wat natuurlijk geen onbekende is voor hem.

Gabi, afkomstig uit de jeugdopleiding van Atletico Madrid is de juiste man op de juiste plek. Hij kent de club door en door, heeft de jeugdopleiding doorlopen en is jaren lang aanvoerder geweest van het succeselftal van Simeone**

Simeone: “Wij zijn heel blij dat Gabi zich heeft toegevoegt aan deze staf. Hij kent de club, heeft de jeugdopleiding doorlopen en is mijn aanvoerder geweest. Ik ben er heilig van overtuigd dat hij de juiste man is om deze functie in te vullen. Gabi heeft een ijzersterke mentaliteit en discipline en weet als geen ander hoe het is om nooit op te geven en altijd in iets te blijven geloven. Dat is precies wat we nodig hebben bij Atletico Madrid om mooie successen te behalen. Voor Gabi waren de beginjaren als speler ook niet makkelijk. Een verhuurperiode van een jaar in 2004/2005 aan Getafe, vervolgens 4 seizoenen bij Real Zaragoza om vervolgens terug te keren bij Atletico Madrid en aanvoerder te worden, getuigd van doorzettingsvermogen. Kortom een voorbeeld voor de spelersgroep”.

Reporter: “Simeone, zoals ik uit vorig interview begreep is een assistent trainer niet het enige waar jullie mee bezig waren. Wat kunnen wij nog meer verwachten? En als de staf nog wordt uitgebreid, moeten we dan rekening houden met nog meer oud-spelers”?

Simeone: “Dat hebben jullie zeker goed begrepen. Wij zijn nog druk bezig om onze staf een klein beetje uit te breiden. Namen noemen kunnen we helaas nog niet omdat er nog niks officieel is. Maar ik hoop zeker op korte termijn, en dan praat ik over rond ons toernooi voor de voorbereiding, dat wij een specialistentrainer erbij hebben. Ook dat zal iemand zijn die de club kent en met wie ik een goede band heb”.

De nieuwe assistent trainer is nu bekend en @db1512 super tof dat jij bij het goede eind zat. Wie denken jullie wie er wordt toegevoegd aan deze staf als specialistentrainer?

Volgende post zal dat bekend worden in combinatie met de doelstellingen en verwachtingen van de club en van mijzelf.

Leuke toevoeging voor de staf, ik gok op Fernando Torres als specialistentrainer.

1 like

Atletico Madrid reist af naar Saoedi-Arabië voor Pre-season

Atletico madrid reist af met een 32-koppige selectie om goed voorbereid aan dit seizoen te beginnen. In deze wedstrijden kunnen de talenten laten zien wat ze waard zijn en misschien wel een plekje bemachtigen in de 20-koppige selectie waar Simeone dit seizoen mee wilt aan gaan.

Simeone: ''We hebben veel talent in deze ploeg. Een aantal jeugdspelers rammelen al een tijdje op de deur en dit is hun kans. Tuurlijk ga ik geen volledig B-elftal het veld in sturen en komen de sterspelers ook ruimschoots in actie. Maar toch voor jeugdspelers als, Sánchez (LA), Sanabria (RM), Valera (RM) en Camello (SP), is dit een goeie kans om zich in de kijker te spelen bij mij".

In de poule zullen we het opnemen tegen:
Al Nassr
Atalanta
Beijing Guoan

Verwachtingen van het bestuur:
De verwachtingen van het bestuur zijn niet mild:

  • Kampioen worden
  • Copa Espana finale halen
  • 20 overwinningen boeken dit seizoen
  • 1 speler tekenen van 82+

Dit zijn toch wel echt de kritische eisen van het bestuur. Persoonlijk heb ik een iets andere doelstelling en ik zal hieronder ook even mij visie geven over hoe ik me dit seizoen voorstel en hoe ik met het transferbeleid omga.

Ik heb de Europese toernooien uitgezet het eerste seizoen. Dus ik eis sowieso van Atletico Madrid dat we Champions League halen. We hopen dit seizoen een beetje op het gezegde ‘vechten er twee om een been gaat de derde er mee heen’. We gaan het FC Barcelona en Real Madrid heel lastig maken en we hopen dat we 1 of misschien we allebei de clubs achter ons kunnen laten.

Wat Copa Espana betreft nemen wij die zeker serieus. Want voor Atletico geld, een prijs is een prijs. Wel gaan we, ligt natuurlijk aan de tegenstander, ook de jeugdspelers die tot de 20-koppige selectie horen een kans geven in deze wedstrijden. We hopen hiermee aan de verwachting van het bestuur te voldoen en de finale te halen.

Transferbeleid
Wij gaan met een beleid werken waarin de teamspeler van groot belang is. Een verdediger die zich niet schroomt om een kaart te pakken als het moet. Een middenvelder die niet beroerd is om 12 km in een wedstrijd te maken. En een aanvaller die oorlog voorin maakt, maar belangrijkste, dat hij productief is.
Wij gaan ons dan zeker richten op de Zuid-Amerikaanse markt, in landen als Uruguay, Colombia, Brazilië en Argentinië. Maar ineens een sterke speler uit de Premier League, zoals Kieran Trippier moet je ook niet gek van opkijken. Met name wordt de La Liga zelf ook in de gaten gehouden om versterkingen te halen. Uiteraard houden we elk jaar onze ogen voor buitenkansjes en zal de deur voor oud-spelers ook veelal open staan.

Om te beginnen ben ik best al tevreden over de basis elf. Maar zit ik wel sterk te twijfelen om een linksback aan te trekken. Hoewel Lodi op fifa een groot talent is, zie ik hem niet terug als sterkhouder in de grote wedstrijden.
Voor het eerste halfjaar is dat eigenlijk het enige waar ik me op focus. over de rest van het elftal ben ik zeer tevreden. Op naar het voorbereidingstoernooi.

Tips en tops?

Een career mode met Diego Simeone bij Atlético, top natuurlijk! Succes in de voorbereiding natuurlijk.
Lodi is zeker een optie voor de positie van linksachter, maar ook Theo Hernandez is natuurlijk wel een topper. Heb hem in FIFA 20 gehad bij mij career mode met Milan en ik heb hem naar 99 pace en een totaal rating van 89 kunnen brengen na iets meer dan drie seizoenen.

1 like

Jaaa zeker waar @MatthiCx ! Andere spelers die ik op het oog heb voor de linksachter;

  • Nico Tagliafico (Ajax)
  • Gaya (Valencia), sterke speler en zeker nu valencia matig draait en het slecht gaat met de club
  • Alex Moreno (Betis)

Héérlijke keuze, man! Atlético is ook mijn club!

Gabi is een ideale keuze, man van de club! Hij wordt het ideale verlengstuk van Simeone!

Geef Lodi nog wat krediet, al volg ik je dat je achter hem niet veel keuze hebt, Manu Sánchez is een jeugdproduct. Al kan Hermoso ook als linksachter uit de voeten!

Ik volg in elk geval met véél interesse jouw story! Benieuwd hoe die evolueert!

#AúpaAtleti :red_circle::white_circle:

1 like

Theo Hernandez was een Atlético-jeugdproduct, net zoals broer Lucas. Maar vrees dat Theo niet meer echt welkom is, aangezien hij enkele seizoenen terug met veel bombarie naar rivaal Real ging (en daar flopte …)

1 like

Denk dat Lodi wel uit kan groeien tot een waardige opvolger van Felipe Luis. Tagliafico lijkt me overigens ook over de benodigde grinta te beschikken om voor Simeone te spelen, bij Theo en Gaya twijfel ik daar een beetje aan. Alex Moreno lijkt me geen verbetering voor Lodi.

1 like

@Matthi9s Nee inderdaad, Theo Hernandez is voor mij geen optie! Wat vind jij als Atleti fan van de opties die ik in de gaten hou voor de linksachter?
#AúpaAtletii

’Atletico Madrid heeft staf compleet na komst Diego Forlán’

Diego Forlán verruilt de rol als trainer bij Penarol voor functie bij Atletico Madrid. Hiermee is de staf van Atletico Madrid compleet. Na de komst van Diego Forlán als specialistentrainer, lijken ze klaar voor het seizoen en is er ieder geval duidelijkheid voor Simeone en de spelersgroep. Forlán die in de periode van 2007-2011 voor Atletico heeft gespeeld kende hier zijn beste tijd. 134 wedstrijden waren goed voor 74 goals, de Uefa Europa League en de Super Cup. Een speler dus die weet hoe het is om finales te spelen.

Reporter: ‘‘Simeone, hoe ziet u de komst van Diego Forlán’?’’

Simeone: ‘‘Ik zie de komst van Diego Forlán als heel positief. Ondanks dat ik hem niet onder mijn hoede heb gehad als speler is dit de juiste man voor ons. Een spits die veel heeft meegemaakt op nationaal en internationaal gebied. Met zijn Uruguayaanse achtergrond hopen wij ons te onderscheiden van de rest en richten wij ons dan ook veelvuldig op die markt. Wij hopen hiermee jonge spitsen te motiveren en ook talenten/topsspelers met Uruguayaans bloed over te halen om bij ons te komen spelen. Wij zijn er klaar voor en gaan het seizoen in vol goede moed.’’

Wat is de reden voor het uitzetten van de Europese competities eigenlijk? Zware verwachtingen van het bestuur maar door het uitvallen van de Europese programma zijn er wel meer mogelijkheden.

1 like

@Jochem De reden hiervoor is dat ik me volledig wil bewijzen met Atletico Madrid en niet zomaar Champions League in de schoot geworpen krijg. :grinning:

In real life hebben ze met Lodi in feite wel ‘n goede speler die de opvolger kan worden van Felipe Luis, wat geen evidentie is. (Lodi werd vorig seizoen Na de eerste ronde UCL voor niets opgenomen in het elftal van de revelaties.) En nu hij - eindelijk - ‘n real face heeft, zou ik vol hem speelgelegenheid geven.

In de vorige edities FIFA ging ik altijd voor Alex Telles (nu Man Utd) maar Tagliafico vind ik wel ‘n prima mogelijkheid. Idem voor Gaya, al volg ik @db1512 z’n redenering!

Dus ofwel geef je Lodi & Sánchez krediet of ga je voor Tagliafico!

Ben benieuwd hoe jouw basis11 er uitziet! Leuk terugzien met Forlán! Al kon m’n held “El Niño” Torres ook perfect!

Succes!

1 like