Manager Story | Hertha BSC

Hertha houdt vertrouwen in clubicoon Pál Dárdai: Hongaar moet Berlijnse revolutie gaan leiden

Pál Dárdai krijgt het vertrouwen van de clubleiding van Hertha BSC om de club uit te laten groeien tot een uitdager van de (nationale) top. De club zag met Lars Windhorst een succesvolle Duitse investeerder in de club stappen waarna torenhoge ambities en een flinke kwaliteitsinjectie volgden. Spelers als Lucas Tousart, Krysztof Piatek en Mattheus Cunha werden in januari 2020 naar de club gehaald, terwijl later nog spelers als Stevan Jovetic, Deyovaiso Zeefuik en de terugkeer van Kevin-Prince Boateng volgden.

Een rumoerig eerste half jaar met Windhorst aan boord resulteerde in een waar trainerskerkhof. Ante Covic werd vervangen door Jürgen Klinsmann, die na amper 10 weken al opstapte als manager. Alexander Nouri stond vervolgens een aantal wedstrijden voor de groep, waarna Bruno Labbadia midden in de Corona lockdown werd aangesteld om een eventueel restant van het seizoen af te maken. De hoofdstedelingen zouden het seizoen uiteindelijk als tiende eindigen, waarna in ‘20/‘21 de top bestormd moest worden. Dit viel echter vies tegen waardoor Labbadia in januari 2021 plaats moest maken voor clubicoon Pál Dárdai.

De Hongaar was tussen 2015 en 2019 al hoofdtrainer bij Die Alte Dame en presteerde met name in zijn eerste twee seizoenen prima met een zesde en zevende plaats. Na twee seizoenen in de grijze middenmoot deed de man met de meeste wedstrijden voor Hertha (366 competitieduels) een stapje terug. Anderhalf jaar na dit stapje terug deed de club alweer een beroep op hem en ook voor komend seizoen krijgt de 45-jarige Hongaar het vertrouwen van de clubleiding (bestaande uit sportief directeur Fredi Bobic en technisch directeur Arne Friedrich).

*In de volgende updates meer info over de visie, beleid en speelstijl. Ik ben van plan dit keer m’n story wat meer op hoofdlijnen in te steken en niet per wedstrijd verslag te doen. *

4 likes

Ik weet niet of het de doelstelling is, maar eens zien of Europees voetbal haalbaar is. En of ze van het ietwat fletse imago kunnen afkomen.

Die Alte Dame moet weer ‘sexy’ gaan voetballen


vlnr: managing director Fredi Bobic, technisch directeur Arne Friedrich en manager van het eerste elftal Pál Dárdai

Hertha BSC wil komend seizoen terugkeren in de subtop van de Bundesliga. Die Alte Dame uit de hoofdstad wil zich onttrekken aan de grijze middenmoot en een serieuze uitdager zijn voor de plekken om Europees voetbal. Bovenop de sportieve doelstelling op de ranglijst ligt er ook een doelstelling voor op het veld: aanvallend en attractief voetbal spelen. Ten opzichte van de afgelopen jaargang zal er dus wel het een en het ander moeten gebeuren. De hoofdstedelingen wonnen slechts acht wedstrijden, scoorden in 34 wedstrijden 41 goals, kregen er 52 tegen en de hele jaargang was de dreiging van degradatie aanwezig.

Bobic is echter van mening dat de veertiende plek van afgelopen jaargang beneden het niveau van de club is: “Binnen de club zijn wij van mening dat we er meer uit kunnen halen en dat een plek in het linkerrijtje een reële doelstelling is. Pál heeft nadat hij in januari het stokje van Bruno Labbadia overnam de eerste stappen gezet zodat we het dit seizoen beter gaan doen dan afgelopen jaar en wij hebben volop vertrouwen dat hij komend seizoen de doelstellingen gaat halen: linkerrijtje en attractief en aanvallend voetbal.”

Technisch directeur Arne Friedrich (verantwoordelijk voor zowel de jeugdopleiding als zaken rondom het eerste elftal) kende een drukken transferzomer. Met Matheus Cunha en Jhon Córdoba verkochten de hoofdstedelingen twee belangrijke spelers voor een fors bedrag, waardoor er ook geïnvesteerd kon worden. Verder besloot Sami Khedira zijn loopbaan te beëindigen en trok Borussia Mönchengladbach de talentvolle Luca Netz aan. Daar stond qua inkomende transfers de komst van de ervaren Kevin Prince Boateng en Stevan Jovetic, voormalig Ajacied Jürgen Ekkelenkamp, Marco Richter, Ishak Belfodil, Suat Serdar en Myziane Maolida tegenover.

Het is aan Dárdai om er een swingend elftal van de maken en de Hongaar liet kort doorschemeren hoe hij komend jaar wil gaan spelen. “Veel druk zetten, loopacties, beweging en bezetting voor de goal. Ik ben van mening dat een systeem met drie centrale verdedigers het beste past bij dit team. We moeten gaan kijken hoe we het voorin en op het middenveld in gaan vullen, maar als basis neem ik drie verdedigers en twee flankspelers die voor beweging in de diepte moeten zorgen.”

4 likes

Dardai stoomt Hertha klaar voor nieuw seizoen: vijfmans defensie met variatie in de voorhoede


Pál Dardai werkt met Hertha BSC toe naar een nieuw Bundesliga seizoen. De Hongaarse manager van de Berlijnse club legt de focus op een speelwijze met drie centrale verdedigers geflankeerd door wingbacks met loopvermogen en diepgang. Vanuit die basis wil de 45-jarige Hongaar gaan variëren op het middenveld en voorin. Een nadere analyse van selectie en speelwijze.

1e Selectie
Keepers
:de: #1 Alexander Schwolow - 29 jaar - 77 algemeen - contract tot 2024
:norway: #22 Rune Jarstein - 36 jaar - 76 algemeen - contract tot 2023
:denmark: #32 Oliver Christensen - 22 jaar - 70 algemeen - contract tot 2026

In het doel krijgt Schwolow het vertrouwen, terwijl Dárdai de zeer ervaren Jarstein achter de hand heeft mocht er iets met eerste doelman Schwolow gebeuren. Christensen zal zich moeten richten op speeltijd in het tweede en ervaring op de training.

Centrale verdedigers
:de: #5 Niklas Stark - 26 jaar - 76 algemeen - contract tot 2022
:de: #13 Lukas Klünter - 25 jaar - 70 algemeen - contract tot 2022
:belgium: #20 Dedryck Boyata - 30 jaar - 78 algemeen - contract tot 2024
:de: #25 Jordan Torunarigha - 23 jaar - 73 algemeen - contract tot 2023
:de: #31 Márton Dárdai - 19 jaar - 69 algemeen - contract tot 2025

Niklas Stark krijgt de rol van libero in het centrum van drie, de voormalig middenvelder moet met zijn passing het aanvalsspel van achteruit vorm gaan geven. Rechts van hem zal aanvoerder Boyata spelen, de minst zekere positie in de defensie zal die van linker centrale verdediger zijn. Torunarigha en Dárdai zullen daar strijden om een basisplaats, de vraag zal worden of trainer Pál Dárdai zijn zoon in die concurrentiestrijd snel het voordeel van de twijfel zal geven of juist veeleisender is.

Vleugelspelers
:slovakia: #2 Peter Pekarik - 34 jaar - 74 algemeen - contract tot 2022
:fr: #11 Myziane Maolida - 22 jaar - 71 algemeen - contract tot 2025
:de: #17 Maximilian Mittelstädt - 24 jaar - 74 algemeen - contract tot 2023
:de: #21 Marvin Plattenhardt - 29 jaar - 74 algemeen - contract tot 2023
:de: #23 Marco Richter - 23 jaar - 74 algemeen - contract tot 2025
:netherlands: #42 Deyovaiso Zeefuik - 23 jaar - 74 algemeen - contract tot 2024

Op de flanken kan Dárdai variëren met backs (Plattenhardt, Pekarik), wingbacks (Zeefuik, Mittelstädt) en vleugelmiddenvelders (Maolida, Richter). Veel zal afhangen van de tegenstander welke keuze de Hongaar zal maken. Richter (aanvallende middenvelder) en Maolida (spits) hebben als bijkomend voordeel ook op een andere positie uit de voeten te kunnen.

Middenvelders
:czech_republic: #6 Vladimir Darida - 30 jaar - 76 algemeen - contract tot 2023
:de: #8 Suat Serdar - 24 jaar - 76 algemeen - contract tot 2026
:netherlands: #10 Jürgen Ekkelenkamp - 21 jaar - 70 algemeen - contract tot 2025
:argentina: #18 Santiago Ascacíbar - 24 jaar - 74 algemeen - contract tot 2024
:ghana: #27 Kevin-Prince Boateng - 34 jaar - 78 algemeen - contract tot 2022
:fr: #29 Lucas Tousart - 24 jaar - 76 algemeen - contract tot 2025

Op het middenveld kan Dárdai kiezen tussen verdedigend ingestelde middenvelders (Tousart, Ascacíbar) en lopende middenvelders (Darida, Serdar en Ekkelenkamp) en een aanspeelpunt op het middenveld (Boateng). Met deze middenvelders kan Hertha variëren van een tweemans middenveld met een loper en een verdedigende middenvelder naar een driemans variant met een tien of juist de punt naar achteren.

Aanvallers
:de: #7 David Selke - 26 jaar - 71 algemeen - contract tot 2022
:poland: #9 Krysztof Piatek - 26 jaar - 76 algemeen - contract tot 2025
:algeria: #14 Ishak Belfodil - 29 jaar - 74 algemeen - contract tot 2025
:montenegro: #19 Stevan Jovetic - 31 jaar - 77 algemeen - contract tot 2024

Voorin treft Dárdai een divers aanbod. Met Piatek heeft hij een Inzaghi-achtige afmaker in zijn selectie die het puur moet hebben van zijn neusje voor het doel. Selke kan als targetman interessant zijn voor lange ballen mocht er niet onder de druk van de tegenstander uit kunnen worden gevoetbald. Belfodil is een spits die vooral zijn medespelers beter laat spelen en goed als hangende spits uit de voeten kan en met Jovetic heeft de club een spelmaker in de spits die zowel zelf kan scoren als doelpunten voor kan bereiden. Het lijkt voor de hand te liggen dat Dárdai voor een koppel in de voorhoede gaat kiezen, al behoort een speelwijze met Maolida en Richter als vleugelspitsen ook tot de mogelijkheden.


De verwachte opstelling van Hertha BSC

5 likes

Degelijk is het eerste wat in me opkomt, maar geen enkele speler dat je denkt: wauw dat die bij Hertha speelt!

Ik zou toch een echte smaakmaker willen zien: een creatieve 10 of een frivole spits van OVR 80 of meer.

1 like

Ga je nog transfers doen of niet? Hopelijk kan je Europa League halen in je eerste seizoen

1 like

Heb Hertha altijd wel een mooie club gevonden, maar de selectie is niet uitzonderlijk natuurlijk. Wel bijzonder dat je kiest voor drie centrale verdedigers als er maar twee degelijke back-ups zijn. Hopelijk vallen de blessures achterin mee.

1 like

Transfers zullen de eerste periode uit staan. We gaan het dus met de selectie die hier boven staat doen de eerste seizoenshelft!

Hertha mengt zich aan de hand van uitblinker Jovetic in strijd om Europees voetbal

Hertha BSC is het seizoen uitstekend begonnen met twintig punten uit elf wedstrijden. De Berlijners bezetten hiermee samen met Bayer Leverkusen de vijfde plaats, op drie punten van nummer twee Borussia Mönchengladbach. RB Leipzig heeft ook 23 punten, terwijl Borussia Dortmund met 21 punten ook volop in de race is voor Champions League voetbal. Koploper Bayern München heeft op een derde van de competitie al een vrij comfortabele voorsprong van acht punten op haar achtervolgers en liet slechts één keer punten liggen.

Bij Die Alte Dame is het de driehoek voorin die voor de doelpunten zorgt. Kevin-Prince Boateng is clubtopscorer met vijf doelpunten, terwijl ook Krysztof Piatek (4 goals), Stevan Jovetic (4 goals) en Ishak Belfodil (3 goals) het doel weten te vinden. Jovetic bereidde ook al zeven doelpunten voor, waarmee hij het assistklassement van de Bundesliga aanvoert. De Montenegrijn was direct in de eerste wedstrijd van het seizoen al op dreef met drie beslissende passes in de met 2-3 gewonnen openingswedstrijd tegen 1. FC Köln en trok die lijn daarna door.

Wedstrijden:

  1. FC Köln - Hertha BSC 2-3 (goals Piatek, Boateng, Belfodil; 3x assist Jovetic)
 1. Hertha BSC - Vfl Wolfsburg 2-1 (goals Boateng, Jovetic; 1x assist Jovetic)
 2. Bayern München - Hertha BSC 1-0
 3. Vfl Bochum - Hertha BSC 3-1 (goal Ekkelenkamp; assist Plattenhardt)
 4. Hertha BSC - Greuther Fürth 1-0 (goal Boateng; assist Jovetic)
 5. RB Leipzig - Hertha BSC 2-2 (goals Belfodil, Piatek)
 6. Hertha BSC - SC Freiburg 0-1
 7. Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1-2 (goals Piatek, Jovetic; assists Zeefuik, Ekkelenkamp)
 8. Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 1-1 (goal Jovetic; assist Darida)
  DFB Pokal: Hertha BSC - Darmstadt 2-0 (goals Belfodil, Maolida; assists Maolida, Plattenhardt)
 9. TSG Hoffenheim - Hertha BSC 1-2 (goals Piatek, Jovetic; assists Darida, Tousart)
 10. Hertha BSC - Bayer Leverkusen 4-0 (goals Boateng, Serdar, Boateng, Richter; assists Jovetic, Boateng, Jovetic)

Tot aan de winterstop spelen we nog een aantal belangrijke wedstrijden waarin we gaan proberen ons te handhaven in de top van de Bundesliga te beginnen met de stadsderby tegen Union Berlin. Na wedstrijden tegen Augsburg, Karlsruher (DFB Pokal), Stuttgart, Bielefeld en Mainz sluiten we het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Met vier tegenstanders uit het rechterrijtje hebben we goede papieren ons te handhaven in de top van de ranglijst.

1 like

Lekker bezig, wat op valt zijn de goede resultaten tegen de grotere ploegen en wat mindere resultaten tegen de laag vliegers.

1 like

Hertha volop in strijd om Europees voetbal na eerste seizoenshelft

Hertha BSC beleeft tot dusver een uitstekend seizoen in de Bundesliga, daar doet een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de laatste wedstrijd van 2021 niks aan af. De ploeg van trainer Pál Dárdai haalde 31 punten uit zeventien wedstrijden en staat daarmee keurig 6e met uitzicht op meer, de afstand tot een top vier notering (en daarmee kwalificatie voor de Champions League) is slechts drie punten. De hoofdstedelingen moeten echter ook voorzichtig naar beneden kijken, Bayer Leverkusen is als nummer zeven ook nog volop in de race voor Europees voetbal. In de top van de competitie leek Bayern München eind november al op weg naar een tiende opeenvolgende landstitel, maar twee nederlagen in de december maand zorgden ervoor dat het gat met nummer twee RB Leipzig ‘slechts’ zes punten is. Onderin moet met name Union Berlin zich zorgen beginnen te maken. Waar Hertha een prima seizoen beleeft zitten Die Eisernen in de hoek waar de klappen vallen. Met slechts negen punten en een gat van zes punten naar de veilige vijftiende plaats is er voldoende werk aan de winkel.

 1. Union Berlin - Hertha BSC 0-1 (goal Boateng; assist Serdar)
 2. Hertha BSC - FC Augsburg 5-0 (goals Boateng 2x, Stark, Belfodil, Richter; assists Serdar, Richter 2x, Belfodil)
  DFB Pokal: Karlsruher SC - Hertha BSC 0-3 (goals Belfodil, Jovetic, Ekkelenkamp; assists Jovetic 2x, Boateng)
 3. VfB Stuttgart - Hertha BSC 1-1 (goal Piatek; assist Richter)
 4. Hertha BSC - Arminia Bielefeld 1-1 (goal Jovetic; assist Belfodil)
 5. .1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 1-3 (goals Piatek, Darida, Boateng; assists Mittelstädt, Boateng, Darida)
 6. Hertha BSC - Borussia Dortmund 1-2 (goal Boateng; assist Zeefuik)

Boateng op weg naar contractverlenging?
image
Kevin-Prince Boateng beschikt bij Hertha BSC over een aflopend contract maar de 34-jarige aanvaller anex middenvelder maakt een uitstekend seizoen door. De Ghanees is met tien doelpunten clubtopscorer in de Bundesliga en hoeft bovendien alleen Robert Lewandowski voor te laten op de topscorerslijst van de competitie (vijftien doelpunten voor de Pool). Als nummer tien in de rug van de spitsen komt de voormalig speler van o.a. Barcelona, AC Milan en Schalke veelvuldig in scoringspositie en het lijkt niet meer dan logisch dat Hertha gaat proberen de in Berlijn geboren Boateng nog een jaar aan zich te binden.
Evenals Boateng lopen ook de contracten van Niklas Stark, Davie Selke, Maurice Covic, Lukas Klünter, Nils Körber en Peter Pekarík over zes maanden af. Van dit zestal heeft alleen Stark een basisplaats, de 26-jarige Duitser heeft als libero in de driemans defensie een belangrijke rol in het spel van Die Alte Dame en ook met hem zullen Fredi Bobic en Arne Friedrich graag in gesprek gaan.

Ik kwam Hertha tegen in m’n pre-season, wat ‘n leuk team, met veel real faces! Aangenaam verrast om good old Jovetic daar te zien spelen! :smirk:

Jouw story even doorgelezen, Hertha is on fire, man! Doe zo verder! :star_struck::clap:t3:

1 like

Dárdai legt wensenlijst neer bij technische leiding: aanvaller met snelheid prioriteit


Het gaat Hertha BSC dit seizoen aardig voor de wind. De zesde plek waarmee de hoofdstedelingen de winterstop in gaan is uitstekend, zeker na een seizoen in de marge, maar desondanks kijkt de club al voorzichtig vooruit naar de volgende jaargang. Hertha manager Pál Dárdai stond voorafgaand aan dit seizoen nog aardig onder druk en de roep om een grote naam als manager was aanwezig. De Hongaar bleef echter aan het roer en heeft sindsdien de zaakjes prima op orde. Met het oog op komend seizoen, maar ook het succesvol afronden van het huidige, legde de 45-jarige Hongaar de volgende wensen op tafel.

 • Contractverlenging Kevin-Prince Boateng en Niklas Stark
 • Aanvaller met snelheid
 • Jonge rechtsbenige centrale verdediger
 • Centrale middenvelder die als spelmaker/spelverdeler voor de defensie kan spelen

Prioriteit ligt bij de contractverlenging van basisspelers Boateng en Stark, maar ook de zoektocht naar een aanvaller met snelheid. De verlenging met Boateng lijkt wel in orde te komen. De 34-jarige aanvallende middenvelder keerde afgelopen zomer terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en ook in het eerste doorbrak, de verwachting is dat de in Berlijn geboren Ghanees zijn loopbaan ook bij Hertha wil afsluiten. De kaarten voor een verlenging van Stark liggen echter anders. De na dit seizoen 27-jarige Duitser heeft een belangrijke rol als libero in het 5-2-1-2 systeem van Hertha en lijkt na dit seizoen zijn goede vorm te willen verzilveren en een mooie transfer te maken. Desondanks gaat Die Alte Dame een poging wagen om het contract van de tweevoudig Duits international te verlengen.

Suggesties voor de genoemde posities zijn welkom, ook mogelijke vervangers voor Boateng/Stark zijn welkom!

Mogelijke aanvallers waar ik spontaan aan dacht en wel in Hertha zie voetballen nu je het zo goed doet:

Nmecha, Embolo, Burkhardt, Awoniyi, André Silva?

Ofwel Jovic uit Madrid terughalen? Misschien ook ‘ns Saponjic van Atlético bekijken?

Verdediger: Niakhaté, Mavropanos, Denswil, Milenkovic, Vanheusden?

Aanvallende middenvelder: Götze zijn laatste kunstje op Duitse bodem?

1 like

@db1512, het lijkt me op dit moment lastig om de ambitie van een club als Hertha BSC in te schatten. Sinds de overname lijken ze in staat om spelers uit de Duitse middenmoot weg te lokken, maar zouden ze bijvoorbeeld spelers als Luka Jovic of Karim Adeyemi aan kunnen trekken? Of zijn ze in staat om talentvolle centrale verdedigers als Malick Thiaw of Armel Bella Kotchap binnen te hengelen? Voor een centrale middenvelder zou ik in ieder geval naar Tsjechische spelers kijken, die lijken namelijk dat type middenvelder aan de lopende band te produceren.

Oh, van de namen die @Matthi9s noemt denk ik dat Luka Jovic, Nikola Milenkovic en Mario Götze de meest interessante namen zijn.

2 likes

Ik denk dat spelers al Adeyemi en Bella Kotchap net iets te hoog gegrepen zijn. Die gaan eerder naar een Gladbach/Dortmund en misschien wel nog hoger. Al zou dat voor hun ontwikkeling niet perse beter zijn, maarja we weten hoe dat gaat tegenwoordig.

Ik denk dat je vooral moet kijken naar de iets minder bekende talenten. Die hoeven ook helemaal niet slechter te zijn. Talenten uit Polen, Tsjechië en Slowakije enzo.

1 like

Hložek moet aanval Hertha nieuwe impulsen geven


Adam Hložek is de nieuwe aanvaller van Hertha BSC. De Duitsers maken dertig miljoen euro over naar Sparta Praag en trekken daarmee een van de grootste talenten van Tsjechië aan. De pas negentien jarige aanvaller tekent een contract voor 5,5 jaar en neemt het rugnummer 7 over van Davie Selke, die op zijn beurt de overstap naar Real Mallorca maakt.

Waar Hlozek de selectie van Pál Dárdai gaat versterken neemt de Hongaar ook afscheid van een speler. Lucas Tousart maakt voor €25 miljoen de overstap naar Bayer Leverkusen, een concurrent van de hoofdstedelingen in de strijd om Europees voetbal. De Franse middenvelder had een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan en maakte gebruik van die clausule om naar Die Werkself over te stappen. Tousart begon het seizoen als wisselspeler, wist zich een tijdje in de basis te spelen, maar moest uiteindelijk toch de voorkeur laten aan Vladimir Darida. Dárdai gaf op een persmoment al eens aan dat Tousart een goede voetballer is maar niet echt lekker in zijn systeem met drie centrale verdedigers past. Niklas Stark loopt de Fransman als doorstappende libero dan veelvuldig in de weg. Om het gemis van de voormalig speler van Olympique Lyon op te vangen haalt Hertha Arne Maier terug van zijn verhuurperiode aan Augsburg. De 23-jarige middenvelder kon in Berlijn op weinig speelminuten rekenen maar heeft nu toch perspectief waardoor zijn periode bij Augsburg vroegtijdig is beëindigd.

Diezelfde Stark lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden in Berlijn. De 26-jarige libero gaat komende zomer zijn transfervrije status verzilveren en heeft een voorcontract bij Watford getekend. De rechtspoot uit Beieren kwam in 2015 over van 1. FC Nürnberg en kwam in de afgelopen zeven seizoenen al tot meer dan 150 Bundesliga wedstrijden voor Die Alte Dame. Na dit seizoen gaat de tweevoudig Duits international, die ook op het middenveld uit de voeten kan, het avontuur in Engeland aan. Vooralsnog lijkt dat in de Premier League te zijn, The Hornets staan op een keurige veertiende plaats en hebben een gaatje van zeven punten geslagen naar de degradatiezone. Waar Stark zijn contract niet wilde verlengen geldt dat wel voor Kevin-Prince Boateng. Zoals bronnen eerder al meldden stevende de 34-jarige Berlijner af op een nieuw contract en de handtekeningen onder een vers contract tot de zomer van 2023 zijn nu ook gezet. Het lijkt erop dat de Ghanees zijn loopbaan af gaat sluiten in het Olympiastadion.

@Joostvans @LarsCF @Matthi9s bedankt voor jullie suggesties! Vooralsnog heb ik alleen een spits aangetrokken met Hlozek. De Tsjechische jongens voor op het middenveld zijn zeker interessant, al heb ik met Hlozek nu natuurlijk ook al een Tsjech aangetrokken. Voor S2 zal de zoektocht naar een middenvelder doorgezet worden. Er lijkt sowieso een drukke transferperiode aan te komen na dit seizoen, Boyata lijkt een stapje te willen maken (al aanbiedingen van Sevilla en Wolves afgeslagen) en Stark gaat dus transfervrij naar Watford. Hierdoor heb ik een speler nodig die als libero ook voor het voetbal van achteruit kan zorgen maar wellicht ook een vervanger voor Boyata als RCV. Bella-Kotchap zou voor die laatste rol wel een perfecte kandidaat zijn, is hij bij Europees voetbal een realistische versterking?

2 likes

Zou gewoon die jonge Oekraïner kopen

@db1512, het lijkt me voor spelers als Armel Bella-Kotchap enorm belangrijk op regelmatig aan spelen toe te komen op die leeftijd. Die garantie krijgt hij niet bij clubs als Borussia Dortmund of Bayern München, wellicht zelfs niet bij clubs als Borussia Mönchengladbach of VfL Wolfsburg. Dus op het moment dat je hem een gegarandeerde basisplaats kan bieden, dan zie ik geen reden waarom het onrealistisch zou zijn.

1 like

Hertha mist vorm van eerste seizoenshelft en dreigt naast Europees voetbal te grijpen

Hertha BSC heeft het na de winterstop moeilijk in de Duitse Bundesliga. De formatie van trainer Pál Dárdai mist de blakende vorm waar het voor de jaarwisseling in verkeerde en is inmiddels weggezakt van de plekken die recht geven op Europees voetbal. De zesde plek, die recht geeft op de Conference League is echter maar een puntje verwijderd van Die Alte Dame, maar de vorm is zorgelijk. Van de zeven wedstrijden in het nieuwe jaar wisten de Berlijners er slechts één te winnen: in eigen huis werd VfL Bochum verslagen. Waar nederlagen tegen Bayern München en RB Leipzig wellicht ingecalculeerd waren en het ook geen schande is om van het sterk presterende VfL Wolfsburg te verliezen slaagt Hertha er ook niet meer in om van de kleintjes te winnen. Tegen 1. FC Köln en Freiburg bleven de hoofdstedelingen steken op een gelijkspel, van promovendus SpVgg Greuther Fürth werd zelfs verloren. Ook de kwartfinale van de DFB Pokal liep uit op een deceptie, Bayern was met 5-0 veel te sterk voor tweevoudig Duits kampioen.

Week van de waarheid
Waar Dárdai in de eerste seizoenshelft de scepsis die er rondom zijn persoon heerste leek te overwinnen is die nu volop terug. De clubleiding ziet komende week als de week van de waarheid voor de Hongaar. De club treft met Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach twee concurrenten in de strijd om Europees voetbal en er moet dus gewonnen worden om uitzicht te houden op de top zes. Hoewel Europees voetbal aan het begin van het seizoen niet tot de doelstellingen behoorde is de clubleiding geschrokken van het verval na de winterstop. Indien Dárdai er niet in slaagt uit de negatieve spiraal te komen is de verwachting dat de clubleiding in gaat grijpen.

Sinds begin februari heeft Dárdai zijn systeem omgegooid van 3-4-1-2 naar een 3-4-2-1 om op die manier Adam Hlozek beter tot zijn recht te laten komen. Hoewel die wisseling nog niet direct tot betere resultaten heeft geleid is de impact van de Tsjech wel toegenomen met twee doelpunten en twee assists in de laatste drie wedstrijden. Kind van de rekening van het nieuwe systeem is Kevin-Prince Boateng. De routinier verlengde onlangs zijn contract maar is niet meer in de vorm van de eerste zeventien wedstrijden. De Ghanees staat daarmee synoniem voor het verval van Die Alte Dame, tien doelpunten in de eerste seizoenshelft en nu slechts eentje. De aanvallende middenvelder raakte daardoor ook zijn basisplaats kwijt.

1 like