Manager Story l Galáctico in Galicië l Deportivo

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na diverse managerstories te hebben (terug)gelezen, ga ik mezelf er ook aan wagen. Dit betekent mijn debuut in het story-topic. Hopelijk vinden jullie het iets!

EP 01 - Aanstelling Guti


Nieuws van het front! Deportivo heeft na het aanstellen van hoofdtrainer Guti opnieuw een belangrijke pion weten vast te leggen voor het nieuwe seizoen. Wie het is? Dat lezen jullie hieronder in het artikel van Marca.

EP 02 - Aanstelling Directeur Voetbalzaken


Interessant om een verhaal op het tweede niveau van Spanje te starten. Grote club uit het verleden met voor ons Nederlanders Roy Makaay als een van de bekendste spelers. Guti ook echt een heerlijke speler, ben benieuwd wat hij voor speelstijl neer weet te zetten. Ben niet echt bekend met de selectie, het enige wat ik weet is dat ze een aantal talentjes gehuurd hebben van Atlético.

1 like

Erg verrassend dat je op het tweede niveau van Spanje begint. Jammer dat Deportivo zo is afgezakt de laatste jaren, maar hopelijk vinden ze gauw de weg weer naar boven. Hebben zoals db1512 zegt een erg onbekende selectie. Ben dus benieuwd wat je er van gaat maken. Veel succes!

1 like

Mooi dat je Guti de kans geeft als T1 en dat Valeron een belangrijke rol krijgt binnen de club.
Ken de selectie ook niet maar ik laat mij verrassen.
Sterke start van de story!

1 like

De kop is eraf. Het voorseizoen is begonnen met een deelname aan de European Continental Shield in Frankrijk.

EP 03 - Aanvang Voorbereiding

image

Ondanks de goede start niet foutloos door de poulefase gekomen. Geen schande aangezien de poule verre van gemakkelijk was en er gedurende de wedstrijden diverse spelerswisselingen plaatsvonden. Guti ziet het vooral als nulmeting en zal vanaf hier zijn tactiek proberen in te slijpen. In de halve finale wacht RC Strasbourg Alsace.

Wedstrijden Poulefase

image

Goede start van je story en mooi dat je goede resultaten hebt kunnen boeken tot nu toe. Ben benieuwd naar het vervolg!

1 like

Zoals je zelf al aangeeft valt er vaak weinig te zeggen over vriendschappelijke wedstrijden, heeft Guti zelf ook geëxperimenteerd?

1 like

Mooie club, ik ben benieuwd deze ga ik volgen!

1 like

Het doorkomen van de groepsfase betekende een prima start voor Guti, Capdevila en Arizmendi. De messen werden opnieuw geslepen, ditmaal voor de clash tegen Strasbourg.

Halve Finale

image

Strasbourg werd in een zinderende halve finale verslagen. In de finale kreeg Deportivo de kans om zich te revancheren tegen het lastig bespeelbare Amiens.

Finale

image

Guti stelde zijn sterkste elf op, gebaseerd op de vier voorgaande wedstrijden. Deze ploeg was in staat om te pieken in de finale en Amiens met de staart tussen de benen te laten vertrekken uit Parijs.

EP 04 - Knockoutfase ECS

image

Na het winnen van dit voorbereidingstoernooi heeft de technische staf nog ruim een maand de tijd om de selectie voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd tegen Real Oviedo. Hoe deze weken er precies uit gaan zien, lezen jullie in de komende dagen…

Goede voorbereiding en met een mooie revanche op Amiens. Ben benieuwd wat er nog te gebeuren staat tot aan de eerste competitiewedstrijd.

1 like

Fijn dat je het voorbereidingstoernooi op een overtuigende manier hebt weten te winnen. Hopelijk kun je deze lijn doortrekken als de competitie begint.

1 like

Met de competitiestart voor de deur is het tijd om Deportivo’s nieuwe trainer eens aan de tand te voelen.

EP 05 - Aan het woord: Guti


Tot welke basisopstelling is Guti dan precies gekomen?

Opstelling

image

Toelichting Basisopstelling:

 • DM: Giménez is met zijn ervaring en betrouwbaarheid een zekerheidje onder de lat;
 • RB: Simón is een simpele back, doet geen gekke dingen en heeft veel loopvermogen;
 • CV: Ba is de leider van de defensie. In de lucht valt hij niet te kloppen;
 • CV: Somma is een echte Italiaanse verdediger. Scherp in zijn verdedigende taken;
 • LB: Ruíz speelde een sterke voorbereiding en heeft een goede chemie met Borja Valle;
 • CM: Bergantiños is de onbetwiste leider van de ploeg, speelde weergaloos in Frankrijk;
 • CM: Shibasaki is de verbinding tussen het verdedigende blok en de aanvallers;
 • RM: Keko levert veel (verdedigende) arbeid en heeft een neusje voor belangrijke goals;
 • CA: Çolak krijgt een vrije rol kort achter de spits. Heeft een goede (trap)techniek;
 • LM: Valle was tot nu toe de gevaarlijkste man. Slimme loopacties en goede afronding.
 • SP: Merino is een technisch aanspeelpunt die zowel zelf kan scoren als kan laten scoren.

Toelichting Bank:

De bankspelers zullen regelmatig roteren met de reservespelers. Huurlingen Nolaskoain, Montero en Mollejo zullen zo nu en dan hun kansen krijgen. Ager Aketxe zat dicht tegen een basisplaats aan maar moet voorlopig het onderspit delven tegen Çolak. Claudio Beauvue is een ervaren spits die in kan vallen om het verschil te maken. Eigen talenten Vallejo, Gandoy, Valín, Mujaid en Sánchez zullen voornamelijk minuten maken in doordeweekse wedstrijden en in de beker.

Goed interview! Ben benieuwd of het je gaat lukken om te promoveren naar de LaLiga. Zitten toch een aantal goede ploegen in de tweede divisie met Girona, Malaga en Zaragoza.

1 like

Ziet er goed uit! Guti wil dus een soort van verticaal tiki-taka gaan spelen met Deportivo? Heb ook nog een vraag aan de trainer/TD: zijn er posities waar de club zich in januari al wil versterken?

1 like

In de laatste week voorafgaand aan de competitiestart wordt er kennisgemaakt met Deportivo’s nieuwe jeugdscout.

EP 06 - Even Voorstellen: Carlos Suárez

Bovendien was directeur voetbalzaken Valerón te horen op het lokale radiostation Cadena COPE Coruña. Tijdens een kort telefonisch interview liet hij de volgende belangrijke zaken aantekenen.

Uitleg Valerón

“Qua transferbeleid hebben we een aantal zaken afgesproken voorafgaand aan het seizoen 19/20, waaronder een geldende maximum transfersom van €7.500.000,- voor inkomende spelers en een maximum weekloon van €10.000,- netto.”

“Met betrekking tot selectiebeleid hanteren we vanaf 2020/2021 een maximum van 8 niet-Spaanse spelers, waarvan maximaal 4 niet-EU spelers. Uitgeleende spelers gaan niet mee in deze telling.”

Het plan ziet er als volgt uit:

 • Juli, Augustus & September: Behoeften inventariseren m.b.t. huidige selectie;
 • Oktober & November: Scouten van spelers a.d.h.v. inventarisate overleg;
 • December & Januari: Contact leggen en onderhandelen met betreffende spelers.
 • Januari, Februari & Maart: Behoeften inventariseren m.b.t. huidige selectie;
 • April & Mei: Scouten van spelers a.d.h.v. inventarisate overleg;
 • Juni & Juli: Contact leggen en onderhandelen met betreffende spelers.

Eind september en eind november zullen er in ieder geval uitgebreidere interviews plaatsvinden met Valerón m.b.t. de samenstelling van de selectie. Het staat wel vast dat richting einde seizoen de nodige renovatiewerken nodig zullen zijn vanwege het vertrek van 8 (!) huurspelers.

1 like

Ziet eruit als een goeie versterking! Hopelijk haalt hij nog meer pareltjes naar Deportivo.

1 like

Zou inderdaad mooi zijn als Suàrez wat toptalenten naar Deportivo haalt. Leuk dat je er ook wat regels bij hebt bedacht. Vooral de maximum transfersom van 7,5 miljoen euro is erg uitdagend.

1 like

Leuk begin! Kun je mij aub uitleggen hoe je die dropdown-driehoekjes plaatst. Ik dacht dat het dit forum’s manier van spoiler zou zijn, maar dat is het niet…, hoe dan wel?

1 like

Heb gereageerd op je story met een passende uitleg! :wink:

1 like