Manager Story | Newcastle United 2020/'21

’VERS BLOED VERWACHT BIJ NEWCASTLE’
stjamespark-newcastle
NEWCASTLE - Na een seizoen waarin Newcastle zich ruim veilig wist te spelen in de Engelse Premier League, met elf punten boven de streep op een dertiende plaats, gaat het toch op zoek naar een nieuwe directeur Spelerszaken. Naar verwachting gaat er een oud-speler met Nederlands bloed worden aangesteld voor deze functie. Eigenaar Mike Ashley verwacht deze avond/uiterlijk morgen met een persbericht te komen met betrekking tot de nieuwe directeur.

Meer nieuws volgt later…

Erg benieuwd wie deze Nederlandse oud-speler gaat zijn, volgens mij is het vooral van de laatste jaren dat er Nederlanders bij Newcastle spelen. Ruud Gullit was ooit manager van de club, maar betwijfel of hij als directeur in de voetballerij terug wilt keren of gewoon door gaat met schnabbelen bij voetbalprogramma’s en voetbalbonden.

1 like

Mooie club Newcastle! Ben benieuwd naar het vervolg. Ga je story zeker volgen.

1 like

Veelbelovend begin. Ben zeer benieuwd wie de nieuwe directeur zal worden.

1 like

Kluivert nieuwe directeur Spelerszaken The Magpies
98d2cb42c245b23aead7d7c25521b644_L
Patrick Kluivert verruilt FC Barcelona voor een functie bij Newcastle United. Hier wordt hij verantwoordelijk voor het samenstellen van de Technische Staf en de selectie van de Zwart-Witten.

“Het is voor mij een mooie uitdaging om bij een club van deze omvang zo’n mooie functie uit te kunnen oefenen. Ik heb hier natuurlijk ook een kleine vijftien jaar geleden gespeeld, dus dan weet je hoe de beleving is bij deze club. Ook denk ik dat het een mooi moment is om nu een volgende stap te maken in de Premier League.”, zegt Kluivert bij de persconferentie kort na het tekenen van zijn 3-jarige overeenkomst.

Op de vraag of er nu wederom Nederlandse spelers zich in het zwart-wit verwacht kunnen worden, antwoordde de kersverse directeur als volgt; “Het lijstje voor een coach ligt al klaar en zelfs het eerste vergevorderde gesprek heeft al plaatsgevonden. Nu is het een kwestie van de details en ik verwacht dat de deal snel rond is.” Ook sluit hij een (ex-)Eredivisiespeler niet uit.

“We hopen zo snel mogelijk een trainer te kunnen presenteren, zodat we in samenspraak met hem de selectie kunnen laten vormgeven. Het wordt een pittige klus, maar ook met de huidige selectie hebben we al wat sterks staan. Ik ben er van overtuigd dat wij dit seizoen zelfs in het linkerrijtje kunnen eindigen en met de historie, achterban en het fenomenale stadion kunnen we ook niet minder kunnen verwachten.”

In het volgende stuk is de verwachting dat de manager wordt aangesteld. Mocht de eerste training zonder hoofdcoach zijn, zal Steve Harper de leiding op zich nemen.

Ben benieuwd wie de coach zal worden. Misschien dat Mark van Bommel een nieuwe uitdaging aan gaat?
Succes!

1 like

Nieuwe manager Newcastle gepresenteerd


In de voorbereiding neemt Newcastle het dus op tegen FC Utrecht, Leganes en Eibar. In het begin worden er nog geen aanwinsten verwacht, aangezien Kluivert en Van Bronckhorst in eerste instantie willen kijken waar de huidige selectie staat.

VOORBEREIDING - ZOMER S1
De voorbereiding van het Newcastle United van Gio van Bronckhorst heeft plaatsgevonden in Nederland. In de Johan Cruijff Arena en De Kuip werden de oefenwedstrijden afgewerkt.

Met de onderstaande namen zal Gio het in de voorbereiding gaan proberen.

Voorbereidingstoernooi Nederland

Poulewedstrijd: speelronde 1

Newcastle - FC Utrecht 1-1, Johan Cruijff Arena te Amsterdam
1-0 Gayle 51’
1-1 Guwara 89’
Een zwaar teleurstellend resultaat gezien het spelbeeld. We creëerden vier keer zoveel kansen dan Utrecht maar konden toch niet met drie punten van het veld stappen. In de volgende wedstrijd nemen we het op tegen het Spaanse Leganes.

Poulewedstrijd: speelronde 2

Leganes - Newcastle 1-1, Johan Cruijff Arena te Amsterdam
1-0 Eraso 5’
1-1 Gayle 24’
Gelijkwaardige pot voetbal, wat ook na 90 minuten spelen geen echte winnaar verdiende. Om het positief te bekijken, in de eerste twee wedstrijden is er niet verloren en voor de laatste wedstrijd zullen we naar Rotterdam moeten afreizen om tegen Eibar een plek bij de laatste vier zien veilig te stellen.

Poulewedstrijd: speelronde 3

Newcastle - Eibar 2-1, De Kuip te Rotterdam
1-0 Shelvey 17’
1-1 Inui 34’
2-1 Joelinton 43’ (penalty)
(83’ Joelinton mist penalty bij stand van 2-1)
Eindelijk de eerste overwinning voor Gio in zijn derde wedstrijd als trainer van ‘The Magpies’. De groep is ongeslagen doorgekomen en in de halve finale wordt FC Schalke 04 de tegenstander.

Knock-outfase: halve finale

FC Schalke 04 - Newcastle 2-2 (3-1 Schalke na strafschoppen)
0-1 Shelvey 6’
1-1 Raman 29’
1-2 Saint-Maximin 63’
75’ Rode kaart Lazaro (Newcastle) na zeer buitensporige overtreding op de middellijn.
2-2 Raman 87’
*Zeer teleurstelling om wederom in de laatste minuten van de wedstrijd een voorsprong weg te geven. Helaas konden we met 10 man uiteindelijk net niet tegen het laatste offensief van de Duitsers en waren we niet nauwkeurig genoeg in de penaltyserie.

Flinke tegenvaller voor Van Bronckhorst was ook het vroege uitvallen van belangrijke schakel op het middenveld. Jonjo Shelvey viel na 10 minuten uit met een zware blessure en moet waarschijnlijk de komende tijd toekijken.*

VOORUITKIJKEN DEBUUT PREMIER LEAGUE

Kennismaken met.... Giovanni van Bronckhorst

In de volgende update is er een kans op de eerste aankoop van deze zomer en kijken we naar het Premier League-debuut van Van Bronckhorst bij Newcastle United tegen zijn voormalig club Arsenal.

WE ARE UNITED

Jammer van het gelijk spel tegen FC Utrecht & Leganes. Zonde van de late gelijkmaker en de uitschakeling tegen Schalke 04. Benieuwd of hij na toch wel wat succes met Feyenoord het ook kan laten zien in Newcastle en of er met Kluivert, Van Bronckhorst en een trainingskamp in Nederland er nog Nederlanders worden toegevoegd aan de selectie.

1 like

Premier League 2019-'20 van start
Het Premier League seizoen 2019-2020 is van start gegaan. Van Bronckhorst staat voor zijn debuut als manager in de grootste competitie ter wereld. En direct voor een flinke uitdaging. Arsenal komt op bezoek op St. James’ Park.

Eerste aankoop voor Kluivert & van Bronckhorst

Newcastle United heeft zich weten te versterken met Ollie Watkins van Brentford. De vleugelverdediger Jamie Sterry bewandelt de tegenovergestelde weg. Voor de 23-jarige Watkins wordt door The Magpies maar liefst € 13.750.000 neergelegd en de Engelsman tekent voor een periode van 5 jaar. Of hij komend weekend zijn debuut mag maken tegen Arsenal, is nog de vraag.

Newcastle - Arsenal / Speelronde 1 Premier League

De manager voorafgaand aan de wedstrijd

Het gaat uiteraard een lastige wedstrijd worden. Iedere wedstrijd tegen Arsenal moet je het geluk hebben dat je een topdag hebt en we moeten hopen dat we de fouten uit de voorbereiding in de officiële wedstrijden niet wederom gaan maken.

Wedstrijdverloop

Newcastle - Arsenal 1-4
1-0 Sokratis (ED) 8’
1-1 Saka 38’
1-2 Pépé 65’
1-3 Aubameyang 71’
1-4 Lacazette 82’
*Een flinke domper voor The Magpies gezien het vele vertrouwen dat er was in de seizoensopener tegen de Londenaren. Newcastle begon goed en kwam ook direct tot scoren. Na een goede steekpass van debutant Ollie Watkins, kon Almiron de Duitse doelman van Arsenal voorbij spelen en de bal in het doel schieten, echter ging de bal nog via Sokratis in het doel, waarna hij het doelpunt op zijn naam heeft gekregen.

De hele eerste helft heeft Newcastle prima tegenstand geboden tegen de gevallen Engelse grootmacht. De 1-1- van Saka kwam ook als een verassing uit de lucht vallen. Na de 1-2 van Pépé stortte het elftal van Van Bronckhorst als een kaartenhuis in, waarna de uitploeg via topschutters Aubameyang en Lacazette de voorsprong konden uitbreiden naar respectievelijk 1-3 en 1-4*

Nabeschouwing met Gio

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Aan de ene kant hebben we prima weerstand kunnen bieden tegen een grote club als Arsenal en hebben we ruimte tijd zelfs voor gestaan. Echter aan de andere kant lieten we ons te makkelijk afbluffen door de snelle en technische aanvallers van Arsenal. Volgende week tegen Norwich zal het echt anders gaan moeten, anders zullen we ook daar er af gaan met een Nederlaag.

Norwich City - Newcastle / Speelronde 2 Premier League

De manager voorafgaand aan de wedstrijd

Deze wedstrijd is zeer belangrijk voor het vervolg van deze fase van de competitie. Het zal zeer onaangenaam uitkomen als we wederom niet weten te winnen, ondanks dat het een uitwedstrijd tegen een promovendus is. Er zullen geen grote wijzigingen worden doorgevoerd in de opstelling, aangezien er in de thuiswedstrijd tegen Arsenal genoeg positieve dingen zijn gezien.

Wedstrijdverloop

Norwich - Newcastle 3-0
1-0 McLean 3’
2-0 Pukki 59’
3-0 McLean 65’
Wederom een tik voor Newcastle, waarschijnlijk van veel grote omvang. Na veel optimisme is er toch een hele andere sfeer binnen de club komen te staan na deze, toch wel, valse start van de competitie. Ook met het vooruitzicht dat er volgende week een uitwedstrijd tegen Tottenham op het programma staat.

Nabeschouwing met Gio

De spelers hebben bijna nog geen woorden met elkaar uitgewisseld in de kleedkamer. Ze zitten er momenteel even flink doorheen. Dit komt mede door het vertrouwen waarmee we de start van de competitie in zijn gegaan. Als je er dan met 3-0 van af gaat, doet dit zeker pijn. We zullen deze week deze wedstrijd goed moeten gaan analyseren om te kijken waar het eigenlijk mis ging. Al konden we beter kijken wat er wel lukte, want dan zijn we eerder klaar denk ik. Ook aanvallend komen we kwaliteit te kort, met 3 gecreëerde kansen vind ik dat we gewoon te weinig stootkracht hebben. Ook missen we een speler die de aanvallers zou kunnen wegsturen. Dat is ook altijd nog een wens die ik heb voor de komende weken, een creatieve speler op het middenveld zou de boel al een stuk rooskleuriger maken.

Na twee wedstrijden staat Newcastle puntloos onderaan. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst scoorde slechts één keer en er werden maar liefst zeven tegendoelpunten geïncasseerd. Met volgende week een zware uitwedstrijd op het programma tegen Tottenham, ziet het er niet heel rooskleurig uit voor de Rotterdamse coach.

Genoeg werk aan de winkel voor nieuwe directeur Patrick Kluivert om een kwaliteitsinjectie te kunnen toevoegen aan deze selectie.

Goed begin tegen Arsenal. Maar uiteindelijk toch flink onderuit. Dat helemaal tegen Norwich! Er is zeker nog werk aan de winkel voor Kluivert anders gaat het een lastig seizoen worden. Twee keer met drie doelpunten verschil verliezen, benieuwd hoe dat tegen Tottenham gaat zijn.

1 like

Dat zijn toch twee hele pijnlijke nederlagen. Hopelijk weten Kluivert en Van Bronckhorst het tij snel te keren anders vrees ik dat de reputatie van Nederlandse trainers in topcompetities een nieuwe knauw krijgt.

1 like

En dat was juist het punt waar we zo voor vreesden… Hopelijk zullen gauw punten volgen… Anders moeten de doelstellingen wellicht al worden teruggesteld moeten worden naar directe handhaving.

Laten we hopen dat er snel verbetering in komt. In het echt speelt Newcastle niet voor niets met vijf man achterin dus…

NEWCASTLE STUNT IN LONDON
LONDON - Newcastle United heeft voor het eerst dit seizoen punten weten te pakken in de Premier League. Op bezoek bij Tottenham wist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst te stunten. The Magpies wisten erin te slagen om de kansenregen van de Spurs te overleven en konden zodoende een eerste positief resultaat boeken in dit seizoen.

De eerste aanwinst, Ollie Watkins, liet direct zien waarom hij is overgekomen van Brentford. Door Newcastle tot twee keer toe op voorsprong te zetten, gingen voor het eerst drie punten mee naar het oosten van Engeland.

Premier League: speelronde 3
Tottenham - Newcastle 1-2
0-1 Watkins 12’
1-1 Dier 27’
1-2 Watkins 64’
Met deze overwinning weten we eindelijk van die hatelijke nul af te komen. Nu staat er een bekerwedstrijd op het midweekse programma. We zijn de gastheer tegen het Mansfield Town, spelend in de League Two.

Tweede aankoop Newcastle gepresenteerd
Vanwege de tegenvallende resultaten en het gebrek aan creativiteit, heeft Newcastle zich versterkt met Adrien Thomasson van het Franse Strasbourg. De 25-jarige aanvallende middenvelder tekent een contract voor 4 jaar bij The Magpies. Of hij in de bekerwedstrijd zijn debuut gaat maken is echter nog de vraag, aangezien het papierwerk nog niet officieel is afgerond. Bij deze transfer is een bedrag gemoeid van maar liefst € 14.000.000.

‘Als een club als Newcastle komt met interesse en jou en je kan eindelijk in de Premier League komen te spelen, hoef je natuurlijk geen uren na te denken op de vraag of ik de ploeg wil komen versterken. Het plan die de manager en directeur hebben klinkt mij goed in de oren en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De stand op de ranglijst was voor mij geen reden om er aan te twijfelen. Het seizoen is nog vroeg en er kan nog veel gebeuren, dat heb ik en hebben jullie allemaal kunnen zien in de wedstrijd van gisteren tegen Tottenham.’, zei de kersverse nieuweling op zijn presentatie.

Carabao Cup
Newcastle - Mansfield Town 4-0
1-0 Preston (ED) 6’
12’ rode kaart Mansfield Town wegens het ontnemen van een directe scoringskans.
2-0 Joelinton § 13’
3-0 Watkins 35’
4-0 Bentaleb 51’
Een goed begin van de wedstrijd, met het nodige geluk, dat wel. Echter werd er zeer goed gevoetbald door ons en had de score ook zo uit kunnen lopen naar 7-0 of 8-0. Mooi om te zien dat Ollie Watkins zijn draai weet te vinden bij ons en dat hij nu al drie goals weet te scoren in twee wedstrijden.

Premier League: speelronde 4

Newcastle - Watford 2-4
1-0 Almiron 12’
2-0 Joelinton 36’
2-1 Hughes
2-2 Deeney 66’
2-3 Chalobah 79’
2-4 Plavsic 85’
Een gouden start van de wedstrijd helpt ons niet voorbij directe concurrent op de ranglijst. Nu is er een interlandbreak om hard te werken aan verbetering van het spel. Echter wordt het geen gemakkelijke opdracht om na deze break met een resultaat verder te gaan. Over twee weken zijn wij te gast op het magische Anfield tegen het Liverpool van Jurgen Klopp, die zonder puntverlies bovenaan staat in de Premier League (12 uit 4, 11 doelpunten voor, 1 tegen). Wie weet weten we wederom op bezoek bij een topclub te stunten…

In navolging op bovenstaande resultaten, is er wederom transfernieuws…

Overwinning tegen Tottenham en door in de beker. En dan Justin Kluivert voor in mijn ogen een erg laag bedrag overgenomen van AS Roma, dus een uitstekende deal. Helaas voor Newcastle pas in de winter.

1 like

Je hebt beide spelers zeer goedkoop weten te strikken als ik hun waardes in sofifa bekijk, goed onderhandeld! 2 degelijke spelers voor 25 miljoen samen!

1 like

September 2019
Gedurende de interlandperiode zijn er door de Technische Staf de nodige uren gemaakt om te bekijken hoe deze tegenvallende resultaten kunnen worden omgezet in punten. Een achttiende plek met 3 punten uit 4 wedstrijden is te matig voor een ploeg die in de middenmoot wilt eindigen dit seizoen.

Hierdoor is er door Gio en zijn staf gekozen om in een andere formatie naar Anfield af te reizen. De 4-4-2 die in de eerste vijf wedstrijden gehanteerd werd is omgezet naar een 5-4-1. Zie opstelling in wedstrijdverslag…

Premier League: speelronde 5


Liverpool - Newcastle 2-2
0-1 Saint-Maximin 6’
0-2 Almiron 12’
1-2 Salah 65’
2-2 Firmino '80
Een prima wedstrijd met een goed resultaat tegen het Liverpool die in de eerste 4 wedstrijden geen punt wist te verliezen, 11x wist te scoren en slechts 1 tegengoals wist te incasseren.

Premier League: speelronde 6


Newcastle - Brighton 2-1
0-1 Trossard 26’
1-1 Gayle 83’
2-1 Joelinton 88’
Een overwinning die zeer hard nodig was. Wellicht hebben we nu eindelijk de kans om echt naar een keer naar boven te mogen kijken. Echter komt er een heel zwaar programma aan. Dat maakt deze overwinning extra aangenaam.

Speelschema Newcastle: komende vijf wedstrijden

  • Newcastle - Manchester City (Derde ronde Carabao Cup)
  • Leicester City - Newcastle
  • Newcastle - Manchester United
  • Chelsea - Newcastle
  • Newcastle - Wolverhampton Wanderers
    De kans is aanwezig dat hier slechts met een aantal punten worden behaald. In november zullen de echte punten behaald moeten worden. Punten in deze wedstrijden worden gezien als echte bonuspunten.

Snel meer…
WE ARE UNITED

Balen dat je de snelle voorsprong nog weggeeft tegen Liverpool, maar een knappe prestatie op Anflield. Tegen Brighton doe je het omgedraaide, vroeg achterstand omzetten in nog een overwinning. Knap!

Komende vijf wedstrijden worden erg lastig. Maar met de opstelling van Anfield lukt het misschien om punten er aan over te houden.

1 like