FIFA 20 Realistische carrière-topic

Bij deze is dat ook weer aangemaakt. Voor de duidelijkheid: in dit topic post je realistische opstellingen of commentaar op opstellingen van anderen. Voor vragen kan je in andere topics terecht.

Schalke '04

Na dat ik vorig seizoen de Bundesliga heb vermeden in fifa maar wel bij Schalke-Man City ben geweest, ga ik dit seizoen beginnen met Schalke. Heb al aardig wat voor werk gedaan en inmiddels via early access het voorseizoen gespeeld.

Selectie

XI Schalke

Doel
Schubert (70), Langer (65)

Defensie
Kenny (73), Stambouli (78), Insua (73), Kabak (74), Mendyl (69)

Middenveld
Serdar (75), Mascarell (78), Boujellab (66), Matondo (66), Konoplyanka (76)

Aanval
Burgstaller (77), Kutucu (68), Skrzybski (73)

Een middematige selectie met een aantal leuke talenten. De sterkhouders staan centraal achterin. De selectie is verder best goed verdeeld in routine en talent. Echte sterspelers heeft Schalke eigenlijk niet en dus is er toch wel wat werk aan de winkel.

Op doel hebben we met Nubel de nieuwe Neuer en is Schubert het volgende talent dat al klaar staat, Fahrmann is verhuurd aan Norwich. Rechtsachter Kenny wordt gehuurd van Everton en is Caligiuri met 31 al een oudje. Centraal staan Nastasic en Sane als eerste op het formulier en hebben we met Stambouli een speler die ook als cvm kan spelen, Kabak is het grote Turke talent. De linksback is het zwakst vind ik al is Mendyl nog wel een ruwe diamant. Op het middenveld ben ik erg gecharmeerd van de technische Bentalleb en spelmaker Harit. McKennie is het grote talent dat ik veel aan het werk wil zien even als Serdar, Mascarell is mij nog onbekend. Op de flank is Raman nieuw en zijn Schopf en Konoplyanka middelmatige vleugelspelers, Matondo is een groot talent. Voorin zijn Uth en Burgstaller de vaste waardes gebleken afgelopen seizoen en wil ik Kutucu de tijd geven om te groeien.

Men zal gaan scouten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen en Denemarken. Zo heb ik al twee linksbacks op het oog. Czyborra komt uit de jeugd van Schalke en speelt momenteel bij Heracles. Gosens ex Heracles en momenteel actief voor Atalanta heeft laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in de club uit Gelsenkirchen.

Schalke is een erg grote club in Duitsland en de verwachtingen zijn elk seizoen toren hoog. Echter werd de club slechts veertiende afgelopen seizoen en dus moet alles beter, tijd om door te selecteren en de ploeg te voorzien van nieuwe impulsen.

Benieuwd wat je er van kan maken. Ik zou vooral investeren in een topper op de flank, dan kan Schop eventueel ook op rechtsback. Wat vind je van Raman? In België heeft hij de reputatie niet al te snugger te zijn, zijn transfer naar Schalke vonden we hier nogal verrassend. Is wel echt belachelijk snel.

Volledig verassend ook niet natuurlijk. Als je zijn statistieken van de laatste 2 jaar ziet. Is het een logische stap. Maar niemand die 2 jaar geleden had verteld binnen 2 jaar zit die bij Schalke dat dan weer wel. Talent zat maar had tijd nodig om te rijpen. Gaf die 2 weken geleden ook tijdens de interland break aan dat het lang duurde voor hij volwassen werd.

Speel 4-2-3-1 en tot nu toe twee duels op de counter. Hij is echt enorm snel en nu dus al erg belangrijk geweest voor Schalke. Merk wel dat Oczipka een zwakke schakel is, Mendyl kan zo maar eens snel voor de leeuwen gegooid worden. De rechterflank Caligiuri/Schopf is degelijk maar mist snelheid. Met 40 miljoen moet ik toch zeker goed kunnen investeren, beetje slim te werk gaan.

1 like

96

Alweer een nieuwe trainer in de HDI-Arena:
Icoon Per Mertesacker neemt per juli 2019 het roer over van de opgestapte trainer Mirko Slomka, wiens positie onhoudbaar bleek na de degradatie uit de 1. Bundesliga. Mertesacker is geen onbekend gezicht in de hoofdstad van Bundeslände Niedersachsen. Hij werd in de stad geboren en ontwikkelde zich bij 96 tot de profvoetballer die later grote successen zou kennen bij Werder Bremen, Arsenal en natuurlijk het Duitse nationale elftal. Mertesacker krijgt het vertrouwen van sportief directeur Jan Schlaudraff en begint bij Hannover aan zijn eerste trainersklus op het hoogste niveau.


Een emotionele Mertesacker in de HDI-Arena, gedurende zijn afscheidswedstrijd als profvoetballer.

Doelstelling Seizoen 1:
Dat terugkeren in de 1. Bundesliga de topprioriteit is in Hannover, mag geen verrassing zijn. De club die enkele jaren geleden nog schitterde in de Europa League, is na een belabberd seizoen afgegleden naar de 2. Bundesliga. Qua historie, clubgrootte, stadion en selectie hoort 96 thuis op het allerhoogste niveau in Duitsland.

Selectie 2019 / 2020:
Voor 2. Bundesliga begrippen staat er op papier een relatief sterke selectie klaar. Met de teruggekeerde Ron-Robert Zieler en nieuwelingen Marcel Franke, Marvin Duksch en Cedric Teuchert is er al vroeg in de zomer geïnvesteerd in ervaring en kwaliteit. Op de valreep heeft 96 zich nog versterkt met Dennis Aogo en Marc Stendera. Bovendien herbergt de selectie enkele talenten in de vorm van Florent Muslija, Linton Maina, Waldemar Anton en Sebastian Soto. De selectie herbergt vooral jongens van Duitse nationaliteit en dat zorgt voor een goede samenhang in de groep. Ook valt het in de smaak bij de fans. Zij kunnen zich daardoor makkelijker identificeren met de spelers en de club.

Basisopstelling:

Wisselspelers:

Tactiek:
Mertesacker heeft aangegeven te willen spelen in een 4-2-3-1 opstelling. In verdedigend opzicht zal een stabiele basis gecreëerd worden door de tactisch ijzersterke oefenmeester. Voorin is er dan alle ruimte voor de creatieve uitspattingen van Maina en Muslija. Deze twee moeten Weydandt en Teuchert in stelling brengen voor het doel.

Aan-/Verkoopbeleid:
Met het oog op de gewenste terugkeer in de 1. BL zal Jan Schlaudraff zich gaan buigen over de inkomende en uitgaande transfers. Één speler per linie, per seizoen. Dat is de stelregel die gehanteerd wordt.

Jeugdbeleid:
Scouting zal voornamelijk gedaan worden in Duitsland, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk. Incidenteel zal er ook gescout worden op de Balkan en in Oost-Europa. Ieder seizoen worden er minimaal één en maximaal drie jeugdspelers overgeheveld naar de A-kern. Dit om een gezonde balans te houden tussen jongelingen en ervaren spelers.

Tot zover de aankondiging van deze carrière. Morgen gaat het van start.

96, alte Liebe!
Rot steht dir ja viel besser als Gelb - Blau

2 likes

Ziet er goed uit. Leuke keuze ook, Mertesacker!

1 like

Ben wel benieuwd hoe je trainer eruit ziet, heb je een foto?

Heb een verkleinde versie van Mertesacker proberen te maken haha…

Toch erg dat er nu zoveel meer mogelijkheden zijn, maar dat je geen lengte of leeftijd kan ingeven en dat er ook geen lange baarden zijn.

cluj
CFR Cluj. Seizoen 2, 1 September 2020.

Na het eerste seizoen kampioen te zijn geworden en de halve finale van de Europa League te halen,
staat Berthels voor een grote klus, Kampioen worden en de Champions League play-offs winnen.
Dat laatste is na 2 moeilijke wedstrijden tegen Celtic al mislukt…
Na een ruzie met het bestuur staat Berthels op het punt om ontslagen te worden.
Zal hij zijn cariere kunnen redden?

De Selectie:

Doel
Arlauskas (73/32)
Gori (68/24)
Tarnovanu (62/20)

Defensie
Linksachters:
Camora (69/33) ©
Rolantsson Sorensen (65/28)
Kharabadze (66/20) (Verhuurd aan Feyenoord)
Centraal:
Paulo Vinicius (71/36)
Tiru (73/26)
Burca 69/27)
Vaisanen (70/26)
Rechtsachters:
Butean (71/23)
Kakabadze (70/25)

Middenveld:
Linkse Flank:
Stocker (72/31)
El Ghanassy (69/30)
Tighadouini (67/27) (Verhuurd aan River Plate)
Centraal:
Mokotjo (71/29)
Dokovic (71/30)
Hansson (66/28)
Kairinen (66/21)
Itu (64/20) (verhuurd aan Santa Clara)
Xavier (55/18) (Verhuurd aan Ajaccio) JEUGD
Rechtse Flank:
Begue (70/27)
Bratianu (58/16) JEUGD
Aanvallend:
Ninkovic (73/25)
Catargiu (63/17)

Aanval:
Linksbuiten:
Drole (61/17) JEUGD
Rechtsbuiten:
Hlozek (73/18)
Edmundsson (68/29)
Spitsen
Eleke (71/24)
Zoua (67/28)
Braholm (63/17) JEUGD
Toure (55/17) JEUGD

Opstelling

Basisopstelling:

B-Team:

Transfers

Inkomend:
Eleke, Van Fc Luzern voor 2,6 miljoen.
Tiru, Van Vitorul voor 3,8 miljoen.
Edmundsson, Van Armina Bielefield voor 1 miljoen.
Kakabadze, Van Fc Luzern voor 2,6 miljoen.
Tarnovanu, Van Politehnica voor 1 miljoen.
Kairininen, Van Hjk Helsinki voor 1,2 miljoen.
Hlozek, Van Sparta Praha voor 5,5 miljoen.

Uitgaand:
Traore, Naar Girona voor 1,7 miljoen
Amoah, Naar Independiente voor 4,3 miljoen.
Tucedean, Naar Pec Zwolle voor 4.5 miljoen.
Sylla, Naar San Lorenzo voor 2,6 miljoen.
Susic, Naar Los Angeles Fc voor 760 duizend.
Ionita, Naar Cruzeiro voor 1,9 miljoen.

Vereisten van het bestuur:
De Competitie winnen.
De Beker winnen.
Kwart-Finale Europa League bereiken.
Top-Aanvaller kopen. Voltooid (Hozlek)
Jeugdtalenten ontwikkelen.

Scouting:
We zullen scouten in Roemenië, Slowakije, Slovenië, Italië, Noorwegen en Zweden.

Mijn eerste verslag op het Fifa Benelux forum!
Winterstop coming next!

La revedere!

Transfer Ideeën?

En als jullie vragen hebben, Feel Free to ask!

Ken de club niet maar als ik even tussen je spelers kijk zie ik wel een aantal bekende namen, vooral op de linkerflank. Denk dat je ook leuke transfers hebt gedaan en mooie resultaten in de EL natuurlijk! Ik weet niet wat je zelf leuk vindt maar ik zou proberen wat bekende namen aan het elftal toe te voegen en dan bijvoorbeeld een combinatie maken van oud-eredivisie spelers en talenten uit het oostblok. Er zijn denk ik genoeg spelers in Nederland die een dergelijk avontuur wel aan zouden gaan. Ik vraag mij trouwens wel af hoeveel jongens uit Scandinavië de stap naar Roemenië zouden maken, ik zou me eerder op de landen die er wat meer omheen liggen focussen (Oostenrijk, Oekraïne, Kroatië) dan Zweden en Noorwegen.

Ja, ik scout in Scandinavië omdat Berthels scandanivische roots heeft (Faroer).
Maar leuk dat je het leuk vindt!
En de jeugdscouts scouten momenteel in Roemenië, Slovenië en Slowakije.

cluj
CFR Cluj . Seizoen 2, 1 januari 2021.

Na een goeie eerste helft van het seizoen staan we eerste in de competitie en overwinteren we als groepswinnaar in de Europa League, lijkt erop dat de baan van Berthels op safe staat.
Zal hij de goeie vorm in de tweede helft van het seizoen kunnen volhouden?

Stand Liga I
Top 8:
stand

Europa League Groep:
uty

Wintertransfers
Inkomend:

Mick Van Buren van Slavia Praha met een aflopend contract.
Ola John van Guimarães met een aflopend contract.

Uitgaand:

Andrei Burca naar Basaksehir voor 2,4 miljoen.
Jacques Zoua naar New York City FC voor 1,3 miljoen.
Valentin Stocker naar Rayo Vallecano met een aflopend contract.

Ratings
Upgrades:
Toure, 54–>62 (+7)
Drole, 60–>65 (+5)
Braholm, 62–>65 (+3)
Eleke, 71–>74 (+3)
Catargiu, 62–>65 (+3)
Kairinen, 65–>68 (+3)
Butean ,70–>72 (+2)
Tiru, 72–>74 (+2)
Ninkovic, 73–>75 (+2)
Bratianu, 58–>60 (+2)
Hlozek, 73–>75 (+2)
Gori, 67–>69 (+2)
Tarnovanu, 61–>63 (+2)

Basis Opstelling:

Beste spelers:
De beste spelers van de eerste seizoenshelft zijn ongetwijfeld “Het Faroer Trio”.
Rolantsson, Hansson en Edmundsson zijn samen al goed voor 21 goals en 13 assists.

Tacktiek:
Omdat we een van de betere teams in de League zijn spelen we in een aanvallende 4-3-3 formatie.
de full-backs blijven achter waardoor we goed voorbereid zijn op counters. Hansson en Hlozek zijn 2 heel goede dribbelers waardoor ze gemakkelijk in de zestien kunnen dribbelen.

Vereisten van het bestuur:
De Competitie winnen. Staan eerste.
De Beker winnen. Zijn in de Kwartfinale.
Kwart-Finale Europa League bereiken. zijn in de 32ste finale.
Top-Aanvaller kopen. Voltooid (Hozlek)
Jeugdtalenten ontwikkelen. 75%

iu

Scouting:
Onze Jeugdscouts zijn momenteel in Slowakije, Tsjechië en Oostenrijk aan het scouten voor talenten.

Spelen in de 32ste-finale van de Europa League tegen Sparta Praha!

Ideeën voor transfer in de zomer? alle posities zijn welkom!

La revedere!

Ik deel je mening volledig, Raindog. Wanneer je een speler wil creëeren kan je hem niet langer maken dan 1.88 meter en een coach valt helemaal niet aan te passen qua lengte.

Wel ben ik blij dat er eindelijk mogelijkheden zijn om een coach aan te passen, echter zijn de mogelijkheden voor een degelijke baard wederom afwezig. In dit opzicht zou EA toch beter moeten weten, gezien de baarden die ze bijvoorbeeld bieden in UFC 3.

Bayer Leverkusen, S1, september 2019

Toch maar gewoon een career mode begonnen, ondanks de fouten die er nog in zitten. Ben op legendarisch begonnen met passing en schieten op semi-handmatig en de beide steekpassvormen en voorzetten op compleet handmatig. Ook maar eens een keer met dat timed-finishing aan de slag. Ik ga wel kijken hoe ver ik kom en hoe lang het duurt voordat CM foutvrij is, ik heb de mazzel dat ik deze savefile gestart ben toen de transfers wel goed doorgevoerd waren. Ik speel dus wel met de goede selecties. Ik ben gestart met Peter Bosz als trainer.

De doelstelling is om bij de top vier van de Bundesliga te eindigen en in de Champions League te overwinteren. We zitten in een groep met Juventus/Piemonte Calcio, Atlético Madrid en Lokomotiv Moskou. De derde plaats lijkt het hoogst haalbare maar wellicht kunnen we verrassen. Bosz staat voor aanvallend voetbal en er wordt dan ook in de volgende opstelling gespeeld:


Op de bank zitten over het algemeen
Alario - SP - 79 algemeen
Amiri - CAM - 78 algemeen
Diaby - LM - 74 algemeen
Baumgartlinger - CDM - 78 algemeen
Dragovic - CV - 77 algemeen
Weiser - RA - 77 algemeen
Ozcan - GK - 75 algemeen

Ik speel met Volland in de rol van valse spits, de vleugelmiddenvelders zorgen voor diepte en Havertz en Demirbay sluiten ook aan. In de opbouw laat Aránguiz zich uitzakken tussen de twee centrale verdedigers, de backs gaan hoog en zo kan er via het middenveld opgebouwd worden. Volland rendeert erg goed in deze rol, in het voorbereidingstoernooi wist hij liefst zes keer te scoren.

Om het realistisch te houden wil ik bij uitgaande transfers niet al te moeilijk doen wanneer grote clubs zich melden met ongeveer 1,5 keer de waarde van de speler, alleen bij binnenlandse transfers vraag ik minimaal 2x de waarde.

1 like

Ik ben precies hetzelfde aan’t doen, maar met iets andere accenten. Bij mij krijgt Weiser de voorkeur op Bender omdat hij sneller is en beter kan voorzetten. Bender gebruik ik als back up van Aranguiz. Bellarabi en Bailey heb ik omgedraaid omdat de Jamaicaan graag naar binnen komt met z’n linker.

Eerste seizoen met Leverkusen achter de rug. Tweede geworden in de competitie op een straatlengte van Bayern. In de beker uitgeschakeld door Köln in de achtste finales, maar wel de EL gewonnen. Voor komend seizoen verwacht het bestuur het kampioenschap en de halve finale van de CL. Lijkt me niet geheel realistisch maar goed.

Ik ben momenteel gestopt met het spelen van mijn Hannover 96 carrière. Ben in oktober aanbeland en heb teveel last van de diverse careermode-bugs. Overweeg pas verder te gaan als alles gepatched is.