Manager Story | AJAX for the FUTURE

MATIG SEIZOEN TEN EINDE

Ajax heeft een matig seizoen 2020/2021 afgesloten. Ajax incasseerde op allerlei fronten tegenvaller op tegenvaller, met name na de winterstop. De landstitel en beker gingen naar PSV, ook de tweede plek die recht geeft op Champions League-voetbal (voorronde) werd verspild aan AZ in een direct duel op de voorlaatste speeldag. In Europa braken de Amsterdammers al helemaal geen potten: na een uitschakeling in de groepsfase Champions League, waren de hoofdstedelingen na één ronde in de knockoutfase (tegen Olympique Lyonnais: 1-1, 0-2) van de Europa League klaar. Prestige en financiën doen bij Ajax dus een pas op de plaats in 2021.
eindstand Eredivisie

Niet alleen de tegenvallende prestaties van Ajax zijn reden tot zorg, ook de tegenvallende inkomsten geven hoofdpijn. Tijdens het door het coronavirus beïnvloede seizoen, ontvingen clubs geen recettes omdat er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mocht zijn. Doordat Ajax zich voor de volgende jaargang niet plaatste voor de Champions League laten de Amsterdammers ook daar een financiële steek vallen. Het ligt in de lijn der verwachting dat hierdoor Ajax makkelijker zal moeten meewerken aan het vertrek van enkele langdienende spelers zoals Andre Onana, Nicolas Tagliafico en David Neres.
Een succesperiode, die werd ingezet onder Peter Bosz in 2016, lijkt hiermee ten einde. Eerst was er de (verloren) finale van de Europa League in 2017. Onder Erik ten Hag bereikte Ajax in 2019 haar meest recente hoogtepunt met winst van De Dubbel en het op een haar na missen van de Champions League-finale. Twee jaar later lijkt een vertrek van Ten Hag niet ver weg meer.
Erik ten Hag: na 3,5 jaar weg bij Ajax?

ONRUST

Echter, de onrust bij de Amsterdamse club gaat verder dan alleen het mislopen van een landstitel of Champions League-voetbal. Puristen, bij Ajax ook wel Cruijffisten genoemd, stellen dat de club onder Algemeen Directeur Edwin van der Sar, Technisch Directeur Marc Overmars en de eerder aangehaalde Erik ten Hag haar filosofie heeft verloochend, met name als het gaat om de doorstroming van eigen talent.
De Ajax-fans hekelen hierbij de in hun ogen tweederangs aankopen en houden daar niet alleen de hoofdtrainer voor verantwoordelijk, maar ook Technisch Directeur Marc Overmars. Deze zou samen met Van Der Sar er ook voor hebben gezorgd dat bewakers van de traditionele clubfilosofie, zoals Wim Jonk (2015) en Dennis Bergkamp (2017) weg zijn gewerkt. Inmiddels gaat in de wandelgangen het gerucht de rondte dat de Cruijffisten een tweede Fluwelen Revolutie aan het voorbereiden zijn. Tijdens de eerste (in 2010) slaagde wijlen Johan Cruijff erin, zijn zienswijze om te zetten in clubbeleid en hierbij ex-voetballers op sleutelposities binnen de club te krijgen. Het accent werd verlegd naar de jeugdopleiding en de doorstroming van zowel spelers, alsmede trainers en stafleden.
Een tweede omwenteling zou het vertrek van Van Der Sar en Overmars betekenen en een terugkeer van lieden als Dennis Bergkamp en mogelijk ook Wim Jonk kunnen inluiden. In reactie hierop hebben aanhangers van Louis van Gaal zich ook geroerd, die stellen dat met de strikte Ome Lowie aan het roer van de club (als directeur) herstel naar succesjaren zonder de clubfilosofie teniet te doen, waarschijnlijker zou zijn. Het argument hierbij is dat de zienswijze van Van Gaal realistischer zou zijn dan de ietwat verheerlijkte, utopische kijk van Cruijff.
Beleidsmakers Van Der Sar en Overmars mislukt?

NIEUWE TRAINER?

Maar, of het huidige bestuur nu aanblijft, of dat aanhangers van óf Cruijff, óf Van Gaal de overhand krijgen tijdens deze zomer, dat er een nieuwe trainer gaat komen lijkt zeker. De gesprekken tussen Erik ten Hag en Borussia Mönchengladbach die al plaats hebben sinds Januari zijn geen geheim.
Wie moet dan opvolger worden? Als het aan Cruijffisten ligt wordt dat Daniel Marzec, thans trainer en kampioenmaker van het Poolse Wisła Kraków. Weliswaar geen ingezetene van Ajax op dit moment, maar de Nederlandse Pool heeft wel stage gelopen bij de Amsterdamse club en heeft goede banden met Jordi Cruijff en Wim Jonk, samen beschermers van het gedachtegoed van Johan Cruijff.
Andere kandidaten zijn Michael Reiziger (thans assistent onder Erik ten Hag) en John Heitinga (thans trainer Ajax A1/O18). Outsiders zijn Clarence Seedorf (thans werkloos) en de gepensioneerde Frank Rijkaard, maar deze heeft al meerdere malen aangegeven dat een terugkeer in de spotlight van het moderne voetbal in wat voor een rol dan ook niet aan hem is besteed.
Ajax weigerde commentaar te leveren ‘totdat er officieel iets mee te delen is’ en stelde dat het voor de pers beter is als het zich richt op het Europees Kampioenschap voetbal (11 juni - 11 juli).
Heitinga (midden) of Reiziger (rechts) als opvolger Ten Hag?

’NIEUW AJAX KRIJGT VORM’

Amsterdam, 4 Juni 2021 -

Dit weekend lijkt er veel te gaan veranderen bij de AFC Ajax. Trainer Erik ten Hag zal de club verlaten voor een avontuur in de Duitse Bundesliga voor Borussia Mönchengladbach. Maar goed ingelichte bronnen rondom de club bevestigen ook het vertrek van de voltallige directie, waaronder Algemeen Directeur Edwin van der Sar en Technisch Directeur Marc Overmars.
Van der Sar heeft een aanbieding op zak van een andere voormalige club, Manchester United. De club eindigde op een dramatische achtste plek en speelt geen Europees voetbal: de jaren uitgezonderd dat Engelse clubs waren uitgesloten van deelname aan Europees voetbal, is het de eerste keer in 40 (!!) jaar dat Manchester United geen Europees voetbal speelt. In 1981 waren The Reds er voor het laatst niet bij.
Overmars trekt mogelijk naar Arsenal, een club dat eindelijk weer in de lift lijkt te zitten. De Londense club liep op slechts twee punten Champions League mis, maar eindigde wel drie plaatsen hoger dan in 2020. Overmars zou Edu vervangen als Technisch Directeur bij The Gunners. Zijn primaire taak lijkt het versterken van het defensieve deel van de selectie, waarbij met name Ajax-spelers Nicolas Tagliafico en talent Ryan Gravenberch favoriet zijn om met Marc Overmars mee te verhuizen naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.
(v.l.n.r. - beoogd Technisch Directeur Jordi Cruijff, beoogd Algemeen Directeur Tscheu La Ling,
beoogd Hoofd Jeugdopleidingen Wim Jonk en beoogd assistent-coach Dennis Bergkamp)

NIEUW BESTUUR

Het nieuwe Ajax moet eigenlijk worden bestuurd door mensen geliëerd aan Johan Cruijff. De overleden voetbalicoon schoof in 2011 voormalig Ajax-speler Tscheu La Ling (65) naar voren als beoogd directeur, maar dat werd geblokkeerd door de toenmalige Raad van Comissarissen. Later werd La Ling nog als adviseur naar Ajax gehaald, maar na een iets te kritisch raport over de transfers gedaan door Marc Overmars verdween de Haagse zakenman net zo snel. Inmiddels is hij eigenaar van een bedrijf in sportvoeding en van Slowaakse voetbalclub AS Trencin.
De reden dat La Ling nu heeft ingestemd met het directeurschap is vanwege Jordi Cruijff, zoon van Johan. Sterker, tijdens de fluwelen revolutie van tien jaar terug was het de bedoeling om La Ling Algemeen Directeur te maken, met Jordi Cruijff als Technisch Directeur. Dat ging toen niet door, maar de deur lijkt nu wél geopend.
Dat betekent dat niks meer een terugkeer van de eerder verbolgen vertrokken Ajacieden Wim Jonk en Dennis Bergkamp in de weg staat. Beiden hebben hun liefde voor de club onderstreept, maar konden net zoals Jordi Cruijff en Tscheu La Ling moeilijk door één deur met de vorige directie. Jonk zal de functie van Hoofd Jeugdopleidingen weer op zich nemen, zoals eerder tussen 2011 en 2015, terwijl Berkamp weer aanschuift als assistent-trainer, een functie die hij eerder bij Ajax ook vervulde onder Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer, voordat hij met laatstgenoemde werd ontslagen.

NIEUWE TRAINER

Het laatste stukje van de Ajax-legpuzzel moet de nieuwe hoofdtrainer worden. De twee topkandidaten Frank Rijkaard en Peter Bosz vallen af. Rijkaard wil niet meer uit zijn voetbalpensioen komen, terwijl Bosz hoge ogen gooit met Bayer Leverkusen; dit seizoen werd het tweede in de Duitse Bundesliga.
Clarence Seedorf lijkt het ook niet te worden. Diens voetbalstijl lijkt niet te rijmen met hoe de Cruijff-adepten het voor zich zien. Om diezelfde reden zal Michael Reiziger waarschijnlijk ook niet doorgeschoven worden naar het hoofdtrainerschap van Ajax I. Daardoor blijven er drie namen over: Daniel Marzec, Óscar García en John Heitinga.
Marzec (39) is hoofdtrainer bij Wisla Kraków. Hij maakte de club dit seizoen kampioen, wat voor het eerst was in tien jaar. Daarmee volgde hij Robert Maaskant op die als laatste Wisla kampioen maakte. Ook zijn eretitel van Kroonprins van het Trainersgilde is door de Nederlandse Pool overgenomen. Voetbaltechnisch is hij een Cruijff-purist en hij heeft een goede band met Jordi Cruijff en Wim Jonk.
Óscar (48) was speler bij Barcelona onder Johan Cruijff en Louis van Gaal. Later werd hij assistent van Johan Cruijff bij het Catalaans elftal en haalde Johan’s zoon Jordi hem tweemaal naar Maccabi Tel-Aviv. Met deze club werd hij kampioen in 2013. Daarnaast maakte hij Red Bull Salzburg tweemaal kampioen in 2016 en 2017. Recentlijk liepen trainersklussen bij het Franse Saint-Étienne, het Griekse Olympiacos en het Spaanse Celta Vigo uit op minder succes. Óscar is een vertrouweling van de Cruijff-familie en zou bovendien de band tussen Ajax en FC Barcelona nog verder kunnen versterken.
Tenslotte John Heitinga (37), die licht favoriet lijkt, omdat de voormalige verdediger reeds ingezetene bij Ajax is en één van de pijlers van de Cruijff-filosofie is dat naast spelers, ook toekomstige trainers van de club intern dienen te worden opgeleid. Heitinga is sinds zijn voetbalpensioen in 2016 direct doorgegaan bij Ajax als jeugdtrainer. Hij is sinds het seizoen 2017/2018 hoofdtrainer van Ajax A1 / O19, waarmee hij in 2019 kampioen werd van Nederland. In 2020 haalde hij met Ajax A1 / O19 de halve finale van de UEFA Youth League.
De verwachting is dat Ajax nog voor de aftrap van het Europees kampioenschap voetbal op 11 juni as. officieel bekend maakt wie de hoofdtrainer voor komend seizoen zal gaan worden.
John Heitinga: toekomstig trainer van Ajax I?

De technische staf ziet er vrij goed uit, maar de mogelijke opvolgers van Ten Hag zijn me toch wel armzalig.

Zie liever een Schreuder of Jonk. Bosz natuurlijk het liefst, maar die komt voorlopig niet terug.

@Imparator beetje fantasie moet er blijven.
En volgens de Cruijff-filosofie geef je de voorkeur aan ex-voetballers en échte clubmensen.

WEEK 27

2 likes
LAATSTE TROEF SAR & OVERMARS

De aanstelling van John Heitinga als nieuwe hoofdtrainer bij Ajax lijkt een politieke paniekgreep van de Ajax-directie om zo de Cruijffisten binnenboord en tevreden te houden. Met andere woorden, Edwin van der Sar en Marc Overmars vechten om hun baan.
John Heitinga (37) voldoet aan de normen van de Cruijff-filosofie dat de trainer vanuit de eigen gelederen zou moeten komen. Tevens is Heitinga een vertrouweling van Van der Sar en Overmars. Immers, onder hun bewind kwam Heitinga terug naar de club om daar zijn voetballoopbaan af te sluiten en zijn trainerscarrière juist te beginnen. Op die manier lijkt Heitinga een compromis, zoals Frank de Boer tien jaar terug ook een middenman leek tussen kamp-Cruijff en kamp-Van Gaal.
“Hopelijk gaat het hem net zo af als Louis van Gaal en Frank de Boer eerder. Ook die mannen debuteerden als hoofdtrainer bij Ajax en hebben het bij onze club goed gedaan. Hij heeft bovendien nog gespeeld met Andre Onana en Davy Klaassen en vormt zo een goede brug naar de huidige generatie spelers”, aldus Van der Sar, die vervolgens ontkende dat de aanstelling politiek gemotiveerd zou zijn. “Onze vorige trainer vertrekt, dus heb je een nieuwe nodig. Wij hebben daarin een hele duidelijke lijn: als het vanuit de eigen gelederen kan, dan doen we dat. Met John hadden we een goede trainer in eigen huis, die na vier jaar in de jeugdopleiding goed te hebben gewerkt toe was aan een stap hogerop.”
Risico is wel dat Heitinga hetzelfde lot wacht als de laatst doorgestroomde hoofdtrainer van Ajax, Marcel Keizer. Deze werd een halfjaar na zijn aanstelling in 2017 alweer ontslagen, nadat hij een moeilijk voorseizoen voor de kiezen kreeg door de situatie rondom Abdelhak Nouri en het feit dat onder zijn bewind Ajax zich voor het eerst sinds 1965 niet wist te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi. Dit ondanks een imponerende finaleplaats in de Europa League enkele maanden ervoor. Een vroege bekeruitschakeling in december 2017 kostte Keizer en diens assistent Dennis Bergkamp hun baan.

John Heitinga, de nieuwe hoofdtrainer van Ajax
De afgelopen periode was er veel gedoe rondom de Amsterdamse club, na een -voor hun normen- glansloos seizoen 2020/2021. Een wisseling van de wacht binnen de directie leek zelfs aanstaande, maar Van der Sar en Overmars hebben nog niet opgegeven. De mensen die ze door de jaren heen tegen zich in het harnas hebben gejaagd hebben zich verzameld rondom Jordi Cruijff. Samen met Tscheu La Ling, Wim Jonk en Dennis Bergkamp zou hij, als zoon van wijlen Johan Cruijff, de teugels in handen hebben moeten nemen bij Ajax.

GEEN KOERSWIJZIGING

Voorlopig zet Ajax de koers voort onder Edwin van der Sar, Marc Overmars en de nieuwbakken trainer John Heitinga. Dit betekent qua spelersbeleid waarschijnlijk weinig veranderingen. Opnieuw zal Ajax waarschijnlijk vaarwel moeten zeggen aan twee of drie veteranen van het sensationele seizoen 2018/2019. Met name Andre Onana, Nicolas Tagliafico en David Neres lijken toe aan een stap naar de grote competities en kunnen voor goed en nodig geld worden verkocht.
Daarvoor in de plaats zal Marc Netto Overmars trachten een klinkende naam aan te trekken en verder veelbelovende spelers vanuit Zuid-Amerika naar de Amsterdamse club proberen te halen. Omdat Heitinga doorkomt vanuit de jeugdopleiding lijkt het waarschijnlijk dat hij zijn beste spelers uit de A1 laat doorstromen naar het eerste elftal, danwel Jong Ajax.
De uitdaging voor Heitinga lijkt niet mals. De Eredivisie moet worden gewonnen om zeker te zijn van deelname aan de Champions League. Om budgetair de koers vast te kunnen houden zal Ajax minimaal de finale moeten halen van de Europa League, of meerdere spelers verkopen en flink doorselecteren.

Erg leuke stukjes al! In de jeugd zitten een aantal enorme talenten en dan vooral Bruyn en Veenstra. Benieuwd of je bij Stuttgart iemand gaat halen aangezien daar toch wel wat talent met de nodige kwaliteit rondloopt.

@Aron1997 Dank je. Ik heb deze wat beter en uitgebreider voorbereid.
Bovendien begint dit verhaal in de toekomst (Juni 2021) dus kan ik er gelijk wat fantasie in kwijt.

WEEK 28

1 like

Verrassende wending met Heitinga. Heb er niet zo’n goed gevoel over na zijn prestaties als trainer binnen Ajax, laat staan als eind verantwoordelijke van het eerste. Ben benieuwd naar het door selecteren. Promes eruit zou een prima eerste keuze zijn. Succes

1 like

Mooie opbouw van je story! Ik ga je nauwlettend volgen. Prima keuze ook om het te proberen met Heitinga en door direct Promes van de hand te doen! Ben benieuwd wat er met Marin en Noa Lang gaat gebeuren en of er verdere wisselingen gaan volgen binnen de selectie. Succes!

1 like
KOOPMAN OVERMARS

BRUGGE LIJKT AKKOORD, CAGLIARI NIET
Op het moment dat Ajax tien maanden geleden Noa Lang uitzwaaide naar het Belgische Club Brugge, hadden de Amsterdammers nog geen notie van de juridische problemen en het daarmee samengaande vormverlies van ene Quincy Promes. Een inschattingsfout die thans Ajax’ opperkoopman, technisch directeur Marc Overmars probeert te corrigeren.
Nu Promes óók bij Ajax is vertrokken (Spartak Moskou, € 15 mln), klopt Overmars weer bij Brugge aan. Onderwerp van gesprek is het loslaten door Club van de verplichte koopoptie. Noa Lang zelf heeft, nu voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag bij de club is vertrokken, wel oren naar een terugkeer naar de Nederlandse hoofdstad. Ten Hag en Lang botsten regelmatig met elkaar, wat ook de aanvankelijke reden was voor de verhuur met verplichte koopoptie naar Club Brugge. Maar nu met John Heitinga als nieuwe trainer, laaien de vlammen van clubliefde voor Ajax weer op voor Noa Lang.
Ook Brugge lijkt mee te willen werken, op voorwaarde dat Ajax de koopoptie afbetaald. Met andere woorden: dat Ajax kosten maakt voor terugname van de speler. Overmars stelt nu een spelersruil voor, waarbij Deens Ajax-talent Victor Jensen naar Brugge zal verkassen. Immers, met Antony, Neres, Kudus, Tadic, Ekkelenkamp, Labyad en een teruggekeerde Lang in de Ajax-selectie lijken speelminuten voor de Deense aanvallende middenvelder/vleugelspeler uitgesloten. Club Brugge heeft positief gereageerd op het voorstel en overeenstemming lijkt niet ver weg te zijn.

RAZVAN MARIN

Marc Overmars hoopt tevens Razvan Marin te behouden voor de Amsterdammers. In tegenstelling tot Erik ten Hag die met een #10 speelde op het middenveld (met de punt naar voren), lijkt John Heitinga meer een trainer die kiest voor een #6 (met de punt naar achteren). Omdat het erop lijkt dat Edson Álvarez en Lisandro Martínez azen op een transfer naar een grotere competitie, is het mogelijk dat de spoeling dun raakt qua pure middenvelders. Een terugkeer van Marin zou dat gat kunnen opvullen, indien het zover komt.
Maar Cagliari, de Italiaanse club aan welke Ajax Marin heeft verhuurd, voelt hier weinig voor. Daar waar Brugge alternatieven voorhande heeft en ook nog een sterke aantrekkingskracht geniet vanwege deelname aan de Champions League, ziet Cagliari in Marin juist een basisspeler voor een relatief gunstige prijs; iets waar geen goed prijs-kwaliteitverhoudend alternatief voor bestaat. Het is dus onwaarschijnlijk dat de Sardiniërs gaan meewerken aan het verzoek van Overmars.

OVERIGE HUURLINGEN

John Heitinga heeft te kennen laten geven, dat de spelers die terugkeren bij Ajax een eerlijke kans zullen krijgen. Lisandro Magallán, Kik Pierie, Carel Eiting en Danilo zullen dus bij de A-selectie aansluiten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook A1-spelers William Mathis (18) en Juan Carlos Herrera (18) voegen zich bij de hoofdselectie tijdens het voorseizoen. Ajax bevestigde een trainingskamp aan de Spaanse Costa del Sol, met in ieder geval wedstrijden tegen Athletic Bilbao en Villarreal. Een oefenduel tegen het Turkse Besiktas, wat daar ook zich voorbereid op de nieuwe voetbaljaargang, lijkt in de maak. De beschikbare Ajax-spelers, die niet met hun nationale elftal bezig zijn aan EURO 2020©, beginnen met de voorbereiding op Maandag 28 Juni 2021.
1 like

Noa Lang terug naar Ajax, David Neres dichtbij vertrek

Vrijdag 18 juni 2021 om 10:28

Noa Lang komt terug naar Ajax. Club Brugge is akkoord met het voorstel van Marc Overmars de Nederlander te laten terugkeren in ruil voor Deens talent Victor Jensen en compensatie voor gemaakte kosten, ruim € 600.000,-. Vanaf 28 juni aanstaande traint Lang dus weer in Amsterdam.
Eigenlijk zou Noa Lang bij Club Brugge zijn gebeleven. Na een jaar hem te hebben gehuurd, zou het Belgische Club Brugge zes miljoen euro overmaken en de speler definitief overnemen van Ajax, dankzij een verplichte kooptoptie. Echter, juridische perikelen rondom Quincy Promes veranderden de situatie. Ajax deed de aanvaller van de hand en bedacht zich over de gemaakte deal rondom Lang.
Technisch directeur van Ajax Marc Overmars trachtte de ook verhuurde Razvan Marin terug te halen ondanks eenzelfde verplichte kooptoptie. Inmiddels is duidelijk geworden waarom Cagliari niet happig was Razvan Marin terug te geven aan Ajax. Per 1 Juli is de speler eigendom van de Sardiniërs, maar de Roemeen wordt meteen doorverkocht voor een mooi bedrag aan FC Porto. Klaarblijkelijk is het transfergeld van Porto meer waard, dan de geboden compensatieregeling van Ajax.

Leegloop op komst?

Ajax zit vast en zeker niet stil op de transfermarkt, maar ondanks een wat minder seizoen zijn spelers van Ajax in trek bij andere clubs. Zo gaan er voorzichtige geruchten over Noussair Mazraoui en een overstap naar Sevilla. Het meest concrete gerucht komt uit Madrid. Atlético Madrid wil diep in de buidel tasten om David Neres over te nemen van Ajax en volgens bronnen vindt de Braziliaanse speler het hoog tijd om te verkassen uit Amsterdam. De transfermarkt gaat over twee weken open.

Je updates zien er stuk voor stuk super uit!
Heb wel een beetje m’n twijfels bij de trainerscapaciteiten van Heitinga in real life, maar ben benieuwd wat je ervan weet te maken. Het personage Heitinga op je screenshots lijkt in elk geval erg goed op het echte exemplaar haha. Opvallend om te zien trouwens dat bij je talenten van het jaar de beste speler van de Ajax Academy (qua rating in elk geval) de jongste is, hopelijk kan Lars Veenstra snel aansluiten bij de selectie.

1 like

Ik speel de wedstrijden van EURO 2020 op de achtergrond. (PES 2020)
Iedere wedstrijd speel ik met thuisploeg 1e helft en uitploeg 2e helft.
Hier beneden een overzicht van de groepen (klik om uit te vergroten)

Vanaf knock-out ronde zal ik er even iets meer aandacht aan besteden, hoewel het natuurlijk voornamelijk om Ajax blijft draaien.

Alles even gelezen. Complimenten! Erg goed ook grafisch werk verricht.

1 like

@Begiristain thanks

@db1512 ik hoor die vaker. Ik zie het juist helemaal zitten in hem. Weliswaar niet iemand die het spectaculaire voetbal van een Ten Hag of een Bosz gaat brengen, maar wel iemand die -meer dan Ten Hag- hopelijk weer wat vers bloed laat doorstromen.

Bosz was er tekort, maar Ten Hag heeft met Tagliafico een goede aankoop in de schoot geworpen gekregen en onder hem heeft Gravenberch stappen gemaakt. Zijn eerste volledige seizoen was uitstekend.

Maar daarna? Aankopen als Marin, Martínez en Álvarez? Promes die na een leuke openingsfase helemaal is ingekakt? Hoe staat het met het de talenten Traoré, Ekkelenkamp, Noa Lang? Natuurlijk is vervanging van de lichting De Ligt / Van de Beek / De Jong / Ziyech een moeilijke opgave, maar dit Ajax sprankelt niet eens meer. Ik snap ook niet wat Ten Hag ziet in Jurriën Timber, of Perr Schuurs, terwijl je Sergiño Dest, Sven Botman en Mitchell Bakker laat vertrekken. Devyne Rensch, dat kan een goede worden. Kort gezegd: Ten Hag teert wel erg lang en veel op zijn eerste volledige seizoen; we zijn inmiddels bijna twee jaar verder en het is vanaf lente 2019 telkens ietsje minder geworden.

Ik denk juist dat een trainer uit eigen school juist nu is wat Ajax nodig heeft en dan is Heitinga het beste wat Ajax in huis heeft (met Frank Peerenboom aan zijn zijde eindelijk ook een iemand met expertise in fitheid & welzijn). Ik zie hem liever vandaag dan morgen doorgeschoven worden.

Laat België het EK maar winnen aangezien je de wedstrijden zelf speelt :grin:. Vind het erg leuke stukjes om te lezen!

1 like